Euro Grubu Başkanı Mario Centeno, bazı ülkelerin farklı arayışlar içinde olmalarına karşın, euro tahvillerin Covid-19 salgını krizini aşmak için hala kullanılabileceğine dikkat çekti.



Frankfurter Allgemeine Zeitung'a konuşan Centeno, Euro Grubu'nun önünde, Covid-19 salgınının yıkıcı etkilerine karşı nasıl bir tutum ve aksiyon alacaklarını kararlaştırmak için önlerinde yalnızca birkaç hafta kaldığı uyarısı yaptı.

Euro Grubu'nun Başkanı, aynı zamanda "coronatahvil" olarak da adlandırılan eurotahvillerin, Avrupa Birliği (AB) bütçesiyle ilişkilendirilmelerini sağlayacak bir seçenek de bulunduğuna işaret etti.

Euro Grubu maliye bakanları geçen hafta yaptıkları toplantıda, uzun tartışmaların ardından, ekonominin kapatıldığı bu dönemin ardından bir toparlanma kaynağının oluşturulması konusunda anlaştılar. Bu anlaşmanın ardından Almanya ve Avusturya, toparlanma fonunun tahvil yerine AB bütçesiyle finanse edilmesi gerektiğini savundular.

CORONABOND STILL OPTION FOR EUROGROUP - CONTENO 

Eurogroup President Mario Centeno said that eurobonds could still be issued in response to the coronavirus crisis despite some countries preferring a different response.

Speaking to Frankurter Allgemeine Zeitung, Centeno stressed that the group has "only a couple of weeks" to decide on how to fund its coronavirus recovery fund. 

The Eurogroup chief noted that eurobonds, also dubbed coronabonds, may be combined with the option of financing the fund through the EU budget.

Last week, the Eurogroup agreed after lengthy talks to suggest a recovery fund to help the economy rebound after the current lockdowns. Countries including Germany and Austria voiced objection to the issuance of joint bonds and prefer providing funding via the budget.

Editör: MURAT ÖZER