Orta Doğu ve Afrika bölgesinin lider finansal kuruluşu olan Katar'ın en büyük bankası Qatar National Bank (Q.P.S.C.)’ın Türkiye’deki iştiraki QNB Finansbank, 2018 yılında da istikrarlı büyüme çizgisini sürdürdü.

QNB FINANSBANK'IN NET DÖNEM KÂRI 2 MİLYAR 410 MİLYON LİRA OLDU  

31 Aralık2018 tarihi itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla Banka’nın toplam aktifleri yüzde 25 artarak 157 milyar 416 milyon TL’ye, canlı kredileri yüzde 16 oranında artarak 95 milyar 295 milyon TL’ye, müşteri mevduatı ise yüzde 28 oranında artarak 83 milyar 413 milyon TL’ye ulaştı. QNB Finansbank’ın net dönem kârı 2 milyar 410 milyonTL olarak gerçekleşti.

QNB Finansbank’ın toplam özkaynakları bir önceki yıl sonuna göre yüzde 20 oranında artarak 14 milyar 572 milyon TL’ye ulaşırken; Bankanın 31 Aralık2018 tarihi itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 15,42 olarak gerçekleşti.

"QNB FINANSBANK OLARAK, 2018 YILINDA DA TÜRKİYE EMKONOMİSİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM ETTİK"

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 2018 yılında ekonomide yaşanan gelişmelere karşın Banka toplam aktiflerinde ve özkaynaklarında gerçekleşen artışlarla başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirtirken; “QNB Finansbank olarak, 2018 yılında da Türkiye ekonomisini desteklemeye devam ettik. Aynı dönemde banka olarak istikrarlı büyümemizi ve özkaynak artışımızı sürdürdük. Mevduat tarafında, fonlama kaynaklarımız güçlü artışını devam ettiriyor. QNB Finansbank’ın ana hissedarı, Türkiye'de en yüksek kredi derecelendirme notuna sahip uluslararası banka konumundaki QNB (Qatar National Bank)’nin gücü , bankamızın sağlam yapısı ile Türkiye ekonomisi ve sektörümüze katkımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

"GÖNÜLLÜ FİNANSÇILARIMIZ VE İŞ ORTAKLARIMIZ İLE YÜZBİNLERCE ÇOCUĞA ULAŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Güzeloğlu, 2018 yılında da topluma katkı sağlamak ve çocukları geleceğe hazırlamak amacı ile yürütülen kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini de belirterek, “QNB Finansbank olarak Minik Eller Büyük Hayaller sosyal sorumluluk platformumuzla çocuklarımızı matematikten kodlamaya, sanattan kültüre birçok alanda geleceğe hazırlamak için gönüllü finansçılarımız ve iş ortaklarımız ile yüzbinlerce çocuğa ulaşmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Editör: MURAT ÖZER