İsviçreli saat yapımcısı Richard Mille, dünyadaki en büyük butiğini New York’ta açtı. Manhattan’ın göbeğinde, 57’inci Cadde'de yer alan 390 metrekarelik butik, Amerika kıtasındaki dokuzuncu Richard Mille butiği oldu. Zarif ve çağdaş tasarımların yer aldığı bol güneş alan 2 katlı bu yeni butik, Richard Mille için yeni bir mimari standardı temsil ediyor.

ZARİF VE ÇAĞDAŞ TASARIMLARIN YER ALAN BOL GÜNEŞ ALAN YENİ BUTİK

Şirketin kurucusu ve CEO’su Richard Mille,

Şirketin ilk günlerinden bu yana New York’ta tek başına bir butik açmanın kendileri için öncelik olduğunu belirtirken, bir proje kusursuz değilse asla acele etmediklerini, uluslararası görünürlük vitrini olan New York butiği için doğru lokasyonu ve yeri beklemeye oldukça değdiğini sözlerine ekledi.

"SAATLERİ KEŞFETMEK İÇİN GÜÇLÜ VE KONFORLU BİR ORTAM SUNUYOR"

Richard Mille ve Richard Mille Amerika CEO’su John Simonian şu şekilde konuştu;

New York’ta ideal bir butik lokasyonu aramaya on yıl önce başladılar. Bugün Richard Mille butiği olarak seçilen bina, on yıl önce yoktu. New York’taki yeni butik, 57’inci Cadde’nin o günden bu yana bölgede ultra lüks konutların geliştirilmesi sayesinde “Milyarderler Sırası” lakabını kazanan kısmında yer alıyor.

Richard Mille saatlerini tanımlayan ileri teknoloji ve tasarım, bir blok öteden görünen 9 metre yükseklikte cam ön cephe başta olmak üzere butiğin her unsurunda da kendini belli ediyor. 45 metre uzunluğunda LED ışıklarla aydınlatılmış iki katlı şeffaf duvar, ülkenin batı yakasının en uzun gökdeleninin girişinde ışıldayan bir görünüm sunuyor. Toplam 37 bin pound ağırlığındaki 24 masif cam panel, Richard Mille’in RM 008 Tourbillon mekanizmasını temel alan çarpıcı bir oyma işçiliği oluşturmak amacıyla teker teker işlenmiş ve 3 katman olarak tasarlanmış. Tek başına bir mühendislik harikası olan ön cephe, tavandan asılı 13 ton cam da dahil olmak üzere panelleri sabit tutabilecek metal bir giydirmenin geliştirilmesini zorunlu kılmış.

Butiğe giren ziyaretçiler, koleksiyondan bir başyapıtın sergilendiği Richard Mille dünyasını, geçmişini ve zenginliğini yansıtan tekli vitrinlerle dolu bir dünyayla karşılaşıyor. Cam panjurlar, fermuarlı siyah deri duvar kaplamaları, beyaz halı ile Makassar ve cam vitrinler, saatleri keşfetmek için güçlü ve konforlu bir ortam sunuyor.

Mağazanın ortasında yer alan özel tasarım asansör, ziyaretçileri asma kata çıkartıyor. Tıpkı Richard Mille saatleri gibi, asansörün kabini ve mekanik bölümü, çalışan mekanizmanın içindeki her bir parçanın ince detaylarının tamamen görünebilmesi için şeffaf olarak tasarlanmış. Richard Mille saat kasası gibi fırçalanmış, parlatılmış, metal giydirmeye sahip kıvrımlı,  katmanlı cam panelleriyle ışıklandırılmış asansör, havada süzülen bir kapsül illüzyonu yaratıyor.

Ara katta yer alan bar, VIP odaları, kadın koleksiyonunu ve otomatik saatleri sergileyen vitrinler ve 57’inci Cadde’ye bakan bir dinlenme alanı, Richard Mille imzalı hayat tarzının keyfini butiğin asma katında sürmek için ideal ortamı sunuyor.

Editör: MURAT ÖZER