Rolls-Royce, Ticari Denizcilik iş biriminin, merkezi Norveç Kongsberg'te bulunan KONGSBERG'e satışına dair işlemin 1 Nisan'da tamamlandığını doğruladı. 6 Temmuz 2018'de duyurulan işlemin tamamlanması, ilgili düzenleyici kurumlar tarafından kısa süre önce verilen izin sonucu gerçekleşmişti. 17 Ocak 2018'de duyurulduğu üzere eski Denizcilik iş biriminin gemi gaz türbini ve ABD merkezli pervane faaliyetleri halihazırda Savunma iş birimi bünyesinde konsolide hale getirildi.

ROLLS-ROYCE DENİZCİLİK İŞ KOLUNUN KONGSBERG’E SATIŞINI TAMAMLADI 

İşlem maliyetleri ve diğer düzeltmeler sonrasındaki net kazancın 350 milyon pound ile 400 milyon pound arasında olması bekleniyor. 2018'de Ticari Denizcilik iş birimi 726 milyon pound değerinde ekonomik kar ve 35 milyon pound değerinde ekonomik zarar rapor etti.

Güç Sistemleri iş biriminin Bergen Engines tarafından işletilmesi aracılığıyla ve Rolls-Royce markası altında Rolls-Royce, ticari denizcilik ve elektrik üretimi gibi pazarlarda önemli bir dizel ve benzinli orta hızlı motor geliştiricisi ve üreticisi olmayı sürdürüyor. KONGSBERG, yapılan bir ticaret anlaşması aracılığıyla Bergen Engines ürünlerine erişim sahibi olmaya devam edecek. Rolls-Royce ise, Güç Sistemleri iş kolu aracılığıyla ve MTU markası altında ticari denizcilik pazarına yüksek hızlı motorlar temin etmeye devam ediyor.

Editör: MURAT ÖZER