Dünyaca ünlü saat markalarının Türkiye’deki tek yetkili distribütörü Saat&Saat, Welder’in en yeni koleksiyonu Slim’i, dünyanın en önemli saat ve mücevher üreticilerinin katıldığı ve bu yıl 21 – 26 Mart tarihleri arasında 26’ıncısı düzenlenen Uluslararası Saat ve Mücevher Fuarı Basel World ile eşzamanlı olarak İsviçre’nin Basel kentinde tanıttı. Düzenlenen tanıtımda, estetik tasarımıyla göz alan Welder Slim koleksiyonu büyük beğeni topladı.

Welder’in baş tasarımcısı Italo Fontana imzasını taşıyan ve markanın Moody ve The Bold koleksiyonlarının ardından üçüncü ailesi olarak tanımlanan Slim Koleksiyonu, Moody’nin ışığın geliş açısına göre renk değiştiren, eşsiz fotokromik cam tasarımını daha ince ve zarif bir tasarımla buluşturuyor. 53 modelden oluşan koleksiyonda, bu yılın saat trendleri arasında yer alan hasır bilezikli saatler dikkat çekiyor.

"WELDER SIRA DIŞI, DİNAMİK, HEYECAN DOLU BİR MARKA"

2016 yılında satın aldıkları Welder’i 16 ülkedeki distribütörlerinin yanı sıra www.welderwatch.com adresinde hizmet veren internet sitesiyle dünyayla buluşturduklarını söyleyen Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, “Welder sıra dışı, dinamik, heyecan dolu bir marka. Köklerini gelecekten alıyor, kadranında yer alan “Since 2075” ifadesi de bunun bir göstergesi. Welder’in alametifarikası ise ışığın geliş açısına göre saatinizin renk değiştirmesi… Milenyum insanına hitap ettiği için Welder’in pazarlama stratejini de dijital dünya üzerinden kurguluyoruz. Markamızın ruhuna uygun influencer’larla çalışıyor, dinamik ve eğlenceli özel kampanyalar kurguluyor ve sosyal medyada aktif olarak yer alıyoruz. Şu anda Türkiye dahil İspanya, Güney Kore, Japonya, İtalya, Portekiz, Kuveyt, Belçika, İngiltere, Endonezya, İsrail, Ukrayna, Yunanistan ve ABD gibi 16 ülkede varız. Ayrıca Amerika’nın ünlü mağaza zinciri Macy’s’de de satışlarımız devam ediyor. 2019 hedefimiz Welder’in bilinirliğini artırarak bu sıra dışı markayı daha fazla ülkedeki saat tutkunlarıyla buluşturmak” şeklinde konuştu.

Dünya genelinde saat sektörünün 40 milyar dolarlık bir pazara sahip olduğunu belirten Kaya, Türkiye’deki pazarın ise sadece 240 milyon dolar olduğuna dikkat çekerek “Avrupa’da 1 kişiye 4 saat düşerken, Türkiye’de 8 kişiye 1 saat düşüyor. Türkiye’de saat sektörünün gideceği uzun bir yol var” diye söyledi.

Editör: MURAT ÖZER