1.4 milyar dolar büyüklüğü, 18 bin çalışanı ve 45 ülkede gösterdiği faaliyetleri ile 260 yıldır dünyanın en büyük iplik üreticisi olan Coats, Bursa fabrikasının 50. yılını dünyadaki 3. İnovasyon Merkezi açılışı ile kutladı.

 DÜNYANIN LİDER İPLİK ÜRETİCİSİ COATS, BURSA'DAKİ 50'NCİ YILINI KUTLADI 

Her 3 saatte aya gidip gelecek kadar iplik üreten ve dünyanın en büyük iplik üreticisi olan İngiliz markası Coats, Bursa fabrikasının 50.yılını, 2 milyon dolar yatırım değerine sahip
İnovasyon Merkezi açılışı ile kutladı.

"YÜZDE 60 İHRACAT YÜZDE 40 İÇ PİYASA İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

1952 yılından bu yana faaliyet gösteren Coats, İstanbul operasyonlarını 1968 yılında Bursa’ya taşıyarak Türkiye’den dünyaya inovasyon üretiyor. Günlük hayatımızın bir parçası olan kıyafetlerin, ayakkabıların ve çantaların ipliklerini üreten ve her insana temas ettiklerini belirten Coats CEO’su Rajiv Sharma, “Dünyanın en büyük iplik üreticisiyiz ve 50 yıldır Türkiye’de faaliyet gösterdiğimiz için çok mutluyuz. Önce İstanbul’da 1952 yılında başlayan yatırımlarımız 1968 yılında Bursa fabrikamız ile devam etti. Bursa’da olmaktan gurur duyuyoruz. İplik, kumaş ve fermuar üretimini Bursa’dan dünyaya yapıyoruz. Yüzde 60 ihracat yüzde 40 iç piyasa için çalışıyoruz. 2004 yılından bu yana otomotiv, enerji sektörü ve medikal gibi sanayi alanları için de hizmet veriyoruz. 1.4 milyar dolar büyüklükteki şirketimizde 18 bin çalışanımız bulunuyor. Bunun 935 kadarı Bursa’da hizmet veriyor. 45 ülkede hizmet veren markamızın 3. İnovasyon Merkezi açılışı için Türkiye’yi seçtik. Kuzey Amerika, Çin ve ardından EMEA bölgesi için en doğru yerin Türkiye olduğuna kanaat getirdik” dedi.

“TÜRKİYE PEK ÇOK ALANDA BİR GÜÇ OLMA YOLUNDA"

Türkiye dünyanın 4. büyük kumaş ihracatçısı olduğunun altını çizen Sharma, “Türkiye’deki ekibimize çok güveniyoruz. Dönüşüm ve değişime açık bir ekibimiz var. Türk insanı zeki ve
yenilikçi. Özellikle otomotivde ve fiber optikte sağlanan başarılar bizi daha da heyecanlandırıyor. Tüm tarihlerin ve kültürlerin buluşma noktası olan bu sanayi ülkesinde yeni yatırımlar ile var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İNOVASYONDA DA DÜNYA LİDERİ 

Dünyanın her yerinde “Coats Bursa’da üretilmiştir” yazısı görülebileceğini ve bunun çok büyük bir başarı olduğunun altını çizen Sharma, İnovasyon Merkezi ile Bursa’nın bir üst lige çıktığını belirtti. 50 kişinin istihdam edildiği İnovasyon Merkezi’nin 2022 yılı için de pek çok hedefi bulunuyor.

Editör: MURAT ÖZER