Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan yeni yönetmelikle değeri 120 bin TL ve altında olan taşıt satışlarında taksitlendirme süresi 48 ayı, 750 bin ve 1 milyon 500 bin TL arasındaki taşıt satışlarında 12 ayı geçmeyecek.

Bakanlık tarafından hazırlanan 'Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Buna göre, mal veya hizmet satışı sonrası belli ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler dahil olmak üzere, gerçekleştirilen konut satışı haricindeki taksitli mal ve hizmet satışlarında taksitlendirme süresi 12 ayı geçmeyecek. Fiyatı 3 bin 300 TL'nin üzerinde olan cep telefonu satışlarında 3 ay; video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya satışlarında 4 ay, tablet bilgisayar satışlarında 6 ay, fiyatı 5 bin TL'nin altında olan televizyon satışlarında 9 ay, 5 bin TL ve üzerinde olan televizyon satışlarında 4 ay uygulanacak. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli küçük ev aletleri gibi elektrikli eşya satışlarında 9 ay, mobilya satışlarında 9 ay, hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda 18 ay olarak uygulanacak. 

TAŞIT SATIŞLARI

Nihai fatura değeri 120 bin TL ve altında olan taşıt satışlarında taksitlendirme süresi 48 ayı, 120 bin ile 300 bin TL arası taşıt satışlarında 36 ayı geçmeyecek. 300 bin TL ile 750 bin TL arasıdaki taşıt satışlarında 24 ayı ve 750 bin TL ile 1 milyon 500 bin TL arasındaki taşıt satışlarında 12 ayı geçmeyecek. Nihai fatura değeri 1 milyon 500 bin TL'nin üzerinde olan taşıt satışlarında taksitlendirme yapılmayacak.



Basılı ve külçe halinde olmayan kuyum satışlarında taksitlendirme süresi 3 ayı geçmeyecek. Diğer kuyum satışlarında taksitlendirme yapılmayacak.

Editör: MURAT ÖZER