Küresel ödeme ekosistemindeki yerini genişleten bulut teknolojileri, işletmeleri inovatif yöntemlerle tanıştırıyor. BulutTahsilat CEO' su Mehmet Öztürk, “Yaygın dağıtım ağına sahip işletmelerle bayi ve distribütörleri arasındaki tahsilat süreçlerini kolaylaştıran Online DBS ürünümüz ile garantili tahsilat işlemlerini buluta taşıdık. Böylece tüm taraflara ödeme işlemlerinde hız ve güven sağlayarak maliyet avantajı kazandırdık” dedi.

İŞLETME, BAYİ VE DİSTRİBÜTÖRLERİN FİNANSAL KARARLARINA IŞIK TUTUYOR

Doğrudan Borçlandırma Sistemi’nin işletmelerle bayi ve distribütörleri arasındaki ödemelerin otomatik transfer edilmesini sağladığını söyleyen Mehmet Öztürk, “Geliştirdiğimiz Online DBS ürünü ile işletmelere otomatik tahsilat yapabilme olanağı, nakit akışı takibi kolaylığı, fatura borç bilgilerini değiştirebilme seçeneği, borç sorgulama, fatura iskontolama, bayi limit ve kredi risk bilgilerini takip kolaylığı gibi avantajlar sunuyoruz. Bayi ve distribütörleri de çek, senet, havale ve EFT süreçleriyle birlikte masraflarından da kurtarıyor, ayrıca tüm borçları tek sayfada görüntüleyebilmelerini sağlayarak finans stratejilerinde belirleyici bir rol oynuyoruz” diye konuştu.

KULLANICILARI ONLİNE ORTAMDA GÜVENLİ HAVUZDA BULUŞTURUYOR

İşletmeler ile bayi ve distribütörleri arasındaki ödeme işlemlerinde farklı bankaların tercih edilmesinin taraflar arasında yarattığı zorluklara değinen Öztürk, “İşletmeler birden fazla bankayla çalışmayı tercih edebiliyor. Bayi ve distribütörler ise işletmelerden kendi çalıştıkları bankalarla DBS anlaşması yapılmasını bekleyebiliyor. Online DBS ile bayi ve distribütörlerin tüm bankalardaki DBS limitlerini görebilmelerini, akıllı yönlendirme seçeneğimizle faturaların en uygun limiti olan bankadan tahsil edilmesini sağlıyoruz. Yetki ve limit mekanizmalarımızla tarafları online ortamda güvenli bir havuzda buluşturuyoruz. Tahsil edilmeyi bekleyen faturaları raporlayarak tüm ödemelere kılavuzluk ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: MURAT ÖZER