DEİK/Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, ABD’nin 2 bakana yönelik yaptırımı kaldırması ile ilgili bir değerlendirme yaptı.

ABD VE TÜRKİYE STRATEJİK ORTAKLIĞINI SÜRDÜRECEK

Yalçındağ şu şekilde konuştu;

“TAİK olarak, bugüne kadar ABD ile yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen ittifakımızın sağlam ve dayanıklı olduğuna inancımızı her fırsatta dile getirdik ve bu süreçte olumsuzlukları en aza indirgemek üzere çalışmalarımızı itinayla yürüttük. Son dönemde 2 dost ülke arasında yaşanan sıkıntıların geride kalması ve ekonomik ilişkilerde yeni bir dönemin başlaması adına önemli bir misyon üstlendik.

Geldiğimiz noktada; ABD Hazine Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül'e yönelik yaptırımları kaldırmasını memnuniyetle karşıladık. Ayrıca, henüz resmi açıklaması yapılmamakla birlikte Türkiye’nin İran ambargosundan muaf tutulacağı yolunda güçlü bir beklenti içindeyiz. Bugünkü açıklamaların önümüzdeki günlerde başka güzel gelişmeler için de işaret niteliğinde olduğunu düşünüyoruz. Birçok konuda beraber çalışmış ve köklü bir askeri işbirliği tarihine sahip Türkiye ve ABD, uzun süreli stratejik ortak olmaya devam edecektir.” dedi.

Editör: MURAT ÖZER