Dijitalleşmeyi merkeze alarak müşterilerin talep ve ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi uygulamalar geliştiren VakıfBank, öncü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. VakıfBank, kredi kullanımını hızlandıracak bir yenilikle taşınmaz ipotek işlemlerini dijital ortama taşıyan “e-ipotek uygulamasını” başlattı.

Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası VakıfBank, bankacılık sektöründe ilkleri gerçekleştirmeye ve hizmetlerini dijital ortama taşıyarak müşterilerinin yanındaki güç olmaya devam ediyor.

Reel ekonomi ve müşteri ihtiyaçlarını yakından takip eden VakıfBank, geliştirdiği e-ipotek uygulamasıyla kredi işlemlerinde taşınmazların ipotek olarak alınması sürecini elektronik ortama taşıdı. Uygulama öncesinde müşteriler, ilgili Tapu Müdürlüklerine bizzat başvuru yapıp Banka ile Tapu Müdürlüğü arasındaki yazışmaların gerçekleşmesini ve evrak teslimini bekliyor ve zaman kaybı yaşıyordu. Bu uygulama sayesinde müşterilerin çok daha hızlı şekilde kredi kullanması sağlanırken kaynak ve emek israfının da önüne geçilmiş oldu.

DAHA HIZLI, GÜVENLİ VE TASARRUFLU 

e-ipotek uygulaması hakkında bilgi veren VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Dijitalleşmede yenilikçi ve öncü hizmetlerimize bir yenisini daha ekleyerek e-ipotek uygulamasını başlattık. Bu uygulama sayesinde uzun zaman alan ipotek işlemleri artık elektronik ortamda daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde yapılabiliyor. Bu da müşterilerimiz, Bankamız ve Tapu Müdürlüklerimiz açısından kaynak tasarrufu sağlıyor, verimliliği artırıyor. Bu vesileyle süreç ortağımız Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüze de yakın işbirliği ve çözüm odaklı çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Öncüsü oldukları uygulama sayesinde müşteri memnuniyetinin de artacağını kaydeden Özcan, “Bu yeniliğimiz öncesinde hem müşterilerimiz hem de çalışanlarımız birkaç kez tapu müdürlüklerine bizzat gitmek durumunda kalıyordu. e-ipotek uygulaması sayesinde müşterilerimizin sadece bir kez imza için gitmesi yeterli oluyor. Evrak ve yazışmaların dijital ortama taşınması da işlem güvenliği ve kolaylığı sağlıyor. Aynı zamanda çalışanlarımızın üzerinden bir iş yükünü alarak şubelerimizin daha verimli olmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

Editör: MURAT ÖZER