Sağlık Bakanı Koca: Bugün 37 bin 535 yeni testin sonuçlarını aldık. 3 bin 83 yeni hasta tespit edildi. Toplam vaka sayımız 98 bin 674 oldu. Vefat sayımız ise 117 oldu. Yoğun bakımdaki hasta sayımız bin 814. Hem yoğun bakım hastalarımızda hem entübe hastalarımızda yoğun düşüş gözlemliyoruz.

Sağlık Bakanı Koca: Yüzde 80'lere yükselen yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 60 seviyelerine geriledi.

Sağlık Bakanı Koca: Hayatını kaybedenlerin %8'i, 60 yaşından küçük, hiçbir hastalığı olmayan kişilerdir. Kimse, 'Bu hastalık bana bir şey yapmaz' dememelidir. 

Sağlık Bakanı Koca:(Aşı çalışmaları ile ilgili) Daha önce söylediğim gibi aşı geliştirme ile ilgili çalışmalar 6 merkezde devam ediyor.Aşı ile ilgili İngiltere Sağlık Bakanı ile görüştüm. Her şey yolunda giderse aşı ne zaman kullanılır soruma Eylül ayından önce zor yanıtını verdi. 

Sağlık Bakanı Koca:(New York Times haberi üzerine) Bu haber Türkiye karşıtlığı üzerine kurulmuş bir haber. Dünyadaki ülkeler iki kod üzerinden Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirim yapıyor. Bunun sebebi PCR testi yapamayan ülkelerdir. Bugüne kadar bütün bilgileri, şeffaf bir şekilde DSÖ’ye istediği şekilde verdik. 

Editör: MURAT ÖZER