Bakan Koca: 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağından önce vakaların yüzde 35’i vardı. Kısıtlamadan sonra bu oran yüzde 18’e düştü. 

Sağlık Bakaı Fahrettin Koca, Bugün 40 bin 270 test yapıldı. 4 bin 353 vaka sayısı var. Vefat sayısı 126. Toplam vefat sayısı 1769. 

Sağlık Bakanı Koca (Sokağa çıkma kararı): Bilim Kurulu bir karar merci değil. Salgınla mücadelede tavsiye kararları alan bir kurum. 23 Nisan ile ilgili karar gündeme gelmedi. Zannediyorum haftaya gündem olabilir. 

Bakan Koca: Sözü edilen ilaç uluslararası bir ilaç firmasının patentli ilacı. Türkiye'de ruhsatlı bir ilaç. Yani akciğerde tıkaç olan hastalara uygulanan ve bunda fayda görülen bir ilaç. 

Bakan Koca:Bununla ilgili merkeze 23 Mart'ta aşı ve tedaviyle ilgili bir çalışmanız varsa bize bildirin dedik. Bir yanıt gelmedi. Dünyada araştırmanın nasıl yapılacağı bellidir. Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz. 

Bakan Koca:Klinik araştırma için bizim çağrımıza cevap verilebilirdi. İlaç ve aşı işi milli ve stratejiktir. Sosyal medya aracılığıyla böyle yapılamaz. Uuslararası bir firmanın ilacı böyle kullanılamaz. 

Editör: MURAT ÖZER