Geçtiğimiz gün Güney Florida'nın Broward idari bölgesindeki Topeekeegee Yugnee Park'da TC Miami Başkonsolosluğu ve Florida Türk Amerikan Derneği'nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük ilgi gördü. Kırmızı beyaz Türk bayrakları, çocukların hazırladıkları 23 Nisan pankartları ve balonlarla süslenen park pavilyonunda katılımın çok yüksek olduğu ve son dönemde Türkiye'den Miami'ye ne kadar çok Türk vatandaşının göç etmiş olduğunu anladık. TC Miami Başkonsolosu Burç Ceylan'ın da konuşma yaptığı bu anlamlı organizasyonu parkta bulunan çok sayıda Amerikalı da merakla izledi.      
 

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MIAMI'DE COŞKU İLE KUTLANDI 

Hazırlıklara aylar öncesinden başlanan Atatürk'ü anma ve Çocuk Bayramı, geçtiğimiz yıllarda Miami'ye yerleşen Neşe Erberk'in organizasyonunda, çocukların artık malzemelerle ürettiği moda şovu, Aslı Şekeroğlu Yeniyol'un koreografisinde halk oyunları, kafkas dansları ile renklendi. Katılanların katkıları ile Türk Mutfağının en güzel ve özlenen yemekleri de bu büyük parkta düzenlenen piknikte sunuldu.
 
Tüm katılımcıların saygı duruşu ile açılan şenlikte öncelikle İstiklal marşı ve Andımız söyledi. Sonrasında küçüklerin podyum heyecanı da yaşadığı moda şovu gelenlerden tam not aldı. Özellikle artık (recycled) malzemelerden tasarlanan kıyafetler ile Çevrecilik ve sürdürülebilir Dünya düzeninin önemi vurgulandı. Aynı zamanda geleceğimizi çocuklara emanet eden büyük Önder Atatürk'ün de ilerki nesillere ilettiği mesajların altı çizildi.  
 
 
 
Gülden Seçilmiş - Haber Channel Miami

Editör: MURAT ÖZER