ABD bu sene 244'üncü Bağımsızlık Günü'nü kutladı. 4 Temmuz 1776’da ilan edilen Bağımsızlık Bildirgesi ile 13 koloni Britanya İmparatorluğu’nun bir parçası olmaktan çıkarak bağımsız federal bir devlet haline gelmeyi kutlarken, kutlamalara bu sene koronavirüs (Covid-19) ve protesto gösterileri damgasını vurdu.



Başkent Washington’da ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da ‘Amerika’ya Selam’ etkinliğinde konuşma gerçekleştirirken dışarıda Amerikan bayrağı yakıldı ve binlerce kişi Trump aleyhine sloganlar attı.

TRUMP: BUNLAR ABD’Yİ YOK ETMEYE YÖNELİK GİRİŞİMLER

Beyaz Saray'da yaptığı konuşmasında ülkede yeniden yükselişe geçen koronavirüs salgınına değinen Trump, bir kanıt ortaya koymadan ülkedeki koronavirüs vakalarının yüzde 99’unun “tamamen zararsız” olduğunu belirtti ve bunları “ABD’yi yok etmeye yönelik girişimler” olarak niteledi. Trump ayrıca “ABD’de öfkeli bir çetenin heykellerimizi yıkmasına, tarihimizi silmesine izin vermeyecek” ifadelerini kullandı.

Washington’daki “Trump’ın Amerika’ya Selamı” etkinlikleri kapsamında, son yılların en büyüğü olduğu söylenen bir havai fişek gösterisi yapıldı. Savunma Bakanlığı'nca etkinlikler kapsamında savaş uçaklarıyla bir uçuş gösterisi de düzenlendi. Trump, koronavirüs aşısının yıl sonundan çok önce hazır olabileceği öngörüsünde de bulundu.

Editör: MURAT ÖZER