Ankara'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 101'inci yıl dönümü dolayısıyla devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir'de düzenlenen törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bazı milletvekilleri katıldı.

Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine gelen heyet, Meclis Başkanı Şentop'un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Şentop ise Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: 



"Mâzisi şeref ve faziletlerle dolu aziz milletimizin azim ve kararlılığına istinat eden TBMM'nin 101'inci kuruluş yıl dönümünde, milli mücadelemizin büyük komutanı, cumhuriyetin bânisi, ilk başkanımız ve cumhurbaşkanımız olan zât-ı âlinizin manevi huzurundayız. Aziz milletimizin varlığına ve vatanına kastedilen karanlık bir dönemde Ankara'da milli bir diriliş hamlesi olarak toplanan ve milli mücadelemizin karargâhı olan TBMM'nin taşıdığı büyük mânânın ve üstlendiği vazifenin idrâkindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve onun hakiki sahibi olan asil milletimizin yüz bir yıl önce olduğu gibi bugün de tarihi idrak ve istikbâli inşa hususunda iradesi kat'idir. Vatanın birliğini, milli emanet saydığımız coğrafyaların selâmetini ve milletimizin dirliğini temin etmek için var gücümüzle çalışma kararlılığımız ve gayretimizin tahakkuk edeceğine olan inancımız tamdır. İlhâmını, milli mücadelemizi yürüten ve cumhuriyetimizi kuran gazi meclisin şerefli mirâsından alan TBMM olarak ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için gayretlerimiz, engel tanımayan bir ısrar ve inançla sürmektedir, sürecektir. Bu vesileyle zât-ı âlinizi ve milli mücadeleyi birlikte yürüttüğünüz bütün milletvekillerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şâd olsun."

TBMM Başkanı Şentop, TBMM'de düzenlenen ilk törende de Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve milletvekillerinin katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Editör: MURAT ÖZER