şişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ve Bosna Hersek eski Yüksek Temsilcisi Valentin Inzko ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi ve Bosna Hersek eski Yüksek Temsilcisi Valentin Inzko ile ayrı ayrı bakanlıkta bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, Varhelyi ve Inzko ile yaptığı görüşmelere ilişkin Twitter'daki hesabından açıklama yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, "Bu haftaki programımıza Bosna Hersek eski Yüksek Temsilcisi Valentin Inzko'yu ağırlayarak başladık. Yüksek Temsilcilik Ofisi'nin Bosna-Hersek'teki çalışmalarına desteğimiz sürecek. AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi bugünkü ikinci konuğumdu. AB ile ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla ele aldık" dedi.

GÖÇMEN SAĞLIK MERKEZİNE ZİYARET

AB Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi, Bakan Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı'yı ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Varhelyi'ye Türkiye-AB ilişkilerinin teknik boyutlarıyla ilgili brifing verildi. Ardından Varhelyi, Altındağ ilçesindeki Feridun Çelik Mahallesi’nde bulunan göçmen sağlık merkezini ziyaret ederek, görevlilerden bilgi aldı. Ziyarete ilişkin açıklama yapılmadı.

Editör: MURAT ÖZER