Türkiye ile Yunanistan’ın yeniden başlatılması için niyet beyanı ortaya koyduğu ön görüşmelerinin gerçekleştirildiği “61. Türkiye-Yunanistan İstikşafi Görüşmeleri” öncesi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu yıl 15’incisi düzenlenen Bratislava Küresel Güvenlik Forumu(GLOBSEC) için geldiği Slovakya’da Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile ayak üstü görüştü.Görüşme Akdeniz'de Yunanistan'da yaşanan gerilimin ardından yaşanan ilk üst düzey temas olduğu ifade edildi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu yıl 15’incisi düzenlenen Bratislava Küresel Güvenlik Forumu(GLOBSEC) için geldiği Slovakya’da Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile ayak üstü görüştü. Görüşme Akdeniz'de Yunanistan'da yaşanan gerilimin ardından yaşanan ilk üst düzey temas olduğu ifade edildi.  Çavuşoğlu görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Brastislava’da devam eden GLOBSEC2020 Konferansı marjında Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüştük. İstikşafi görüşmeler ve Güven Artırıcı Önlemlerle ilgili toplantıların tarihlerini önümüzdeki günlerde belirleyeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

Editör: MURAT ÖZER