Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AFAD’ın yönlendirmesiyle güvenli bölgelere elektrik vermeye başladıklarını belirterek, “Bu çalışmalarda elektrik dağıtım şirketimizden 102 ekip, 323 personel, doğalgaz dağıtım şirketimizden de 40 ekip, 205 personelimiz kesintisiz bir şekilde acil müdahale işlemlerini yürüttüler. İlk 30 saatte elektrik verilmeyen binamız kalmadı” dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İzmir'in Bayraklı ilçesinde depremden etkilenen hasarlı veya yıkılacak binalarda doğalgaz izolasyon işlemini ve emniyet amaçlı lazerli genel gaz kaçak kontrollerini inceledi. Cuma günü meydana gelen depremden bu yana 3 gün geçtiğini söyleyen Dönmez, devletin tüm imkanlarıyla tüm kurum ve kuruluşlarıyla öncelikle arama kurtarma faaliyetlerine öncelik vermek suretiyle çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Bu sabah 65 saatlik yaşam mücadelesinin ardından 3 yaşındaki Elif Perinçek’in sağlıklı bir şekilde kurtarıldığını anımsatan Dönmez, “Elif kızımızın babası da bizim eski bir çalışanımız enerji kurumunda. Ben bu vesileyle ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar ve kalanlara da sabırlar diliyorum.” dedi.

“İLK 30 SAATTE ELEKTRİK VERİLMEYEN BİNAMIZ KALMADI.”

İlk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarının güvenli bir şekilde sürdürülebilmesi için elektrik ve gaz şirketlerinin kontrollü bir şekilde elektrik ve doğal gazı kestiklerini ifade eden Dönmez, “AFAD’ın yönlendirmesiyle güvenli bölgelere süratle elektrik vermeye başladık. Bu çalışmalarda elektrik dağıtım şirketimizden 102 ekip, 323 personel, doğal gaz dağıtım şirketimizden de 40 ekip, 205 personelimiz kesintisiz bir şekilde acil müdahale işlemlerini yürüttüler. İlk 30 saatte elektrik verilmeyen binamız kalmadı.” dedi.

Dönmez, doğal gaz çalışmalarında dün gece 22.30 itibarıyla bütün şebekeye gaz verildiğini kaydederek, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Yine aralıksız devam eden çalışmalardan sonra an itibarıyla hasarlı binaların dışında doğal gaz arzı sağlanamayan binamız kalmadı. Dolayısıyla özellikle deprem bölgesinde hayatın normalleşmesi adına bu tip altyapı hizmetlerinin yurttaşlarımıza kesintisiz bir şekilde ulaştırılması yönünde katkı sağlayan İzmir Gaz ve Gediz Elektrik Dağıtım şirketlerinin çalışanlarına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.”

Dönmez daha sonra bölgedeki vatandaşların talep ve şikayetlerini dinleyerek sorunların en kısa sürede çözüleceğini belirtti.

Editör: MURAT ÖZER