Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Google Türkiye - TÜROFED işbirliği protokolü imza törenine katıldı. Ersoy, "Sürekli daha iyisi için geliştirmeye ve güncellemeye devam ediyoruz. TÜROFED ve Google Türkiye arasında eğitim, teknoloji ve bilgi paylaşımını kapsayan böylesi bir protokolün hayata geçirilmesini çok değerli bulduğumu ifade etmek isterim" dedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Google Türkiye işbirliği protokolü imza töreni Çırağan Sarayı'nda gerçekleşti. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Google Türkiye Ülke Müdürü Mehmet Keteloğlu, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır ve çok sayıda iş insanı katıldı. Konuşmaların ardından Google Türkiye - TÜROFED İşbirliği Protokolü imzalanarak hatıra fotoğrafı çekildi.

Bakan Ersoy, burada yaptığı konuşmada, "Turizmin sağlık altyapısı ile birlikte sunabildiği güvence artık insanlar için önemli bir tercih sebebi. Bu alanda Güvenli Turizm Sertifikasyon Programımız özgün ve son derece başarılı bir uygulama olarak dünyada kendisini kanıtlamıştır. Elbette teknolojiden kapasiteye, hizmet kalitesinden sağlık personelimizin yüksek karakter ve kabiliyetine kadar ülkemizin sağlık altyapısının gücü de bütün dünyada hayranlık ve takdir kazanmıştır.  Özetle, Sertifikasyon Programımız, beraberinde sunduğumuz 'Turist Koruma Destek Sigortası' uygulaması ve sağlık sistemimiz bir bütün oluşturarak, ülkemizi tercih eden misafirlerimizin konfor ve özgürlüklerinden ödün vermeden güvenli ve huzurlu bir tatil geçirmelerini teminat altına almaktadır." dedi.

"DEĞİŞİMİN KALICI OLDUĞU İKİNCİ ALAN İSE TURİZMİN DİJİTAL ALTYAPISIDIR"

Ersoy, "Değişimin kalıcı olduğu ikinci alan ise turizmin dijital altyapısıdır. Dijital platformlar uçak bileti almak yahut otel rezervasyonu yapmanın çok ötesine geçmiştir. Ülke yahut kurum olarak bunu gerçekleştiremeyenler rakiplerinin gerisinde kalmaya mahkumdur. Memnuniyetle ifade etmeliyim ki GoTürkiye portalımız alanında büyük bir başarı hikayesidir. 81 ilimizi içine alan ve ülkemizdeki bütün turizm deneyimlerini kapsayacak dijital bir platform olarak hayata geçirilmiştir. Sunduğu içerik kalitesi, kapsam çeşitliliği ve bununla birlikte gelen yüksek ziyaretçi sayısı ile memnuniyet oranı, dünya genelinde onu ciddi bir dijital inovasyon örneği haline getirmektedir. Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere 10 farklı dilde içerik sunan GoTürkiye'de sadece 2021'de yayına alınan yeni başlık sayısı bine yaklaşmıştır. Sürekli daha iyisi için geliştirmeye ve güncellemeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü;

Editör: MURAT ÖZER