Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyarette bulunduğu Romanya'da, Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği'ni ziyaret etti.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; Bakan Akar, resmi ziyarette bulunmak üzere Romanya'ya gitti. Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği'ni ziyaret eden Bakan Akar, Büyükelçi Füsun Aramaz’dan bilgi aldı. Bakan Akar, büyükelçilik şeref defterine şunları yazdı:



"Resmi görüşmeler yapmak üzere Romanya’da bulunmaktan ve Bükreş Büyükelçiliğimizi ziyaret etmekten büyük memnuniyet duydum. Türkiye ve Romanya bölgesel ve küresel meselelere çözüm bulunması hususunda iş birliği içerisindedir. İki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğinin önümüzdeki dönemde de çok daha ileri seviyelere ulaşacağına inanıyorum. Bükreş Büyükelçiliğimizin çalışmaları da iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli katkılar sağlamaktadır."

SAVUNMA BAKANLIĞINA GEÇTİ

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Romanya'da, Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliğine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Savunma Bakanlığına geçti. Romanya Savunma Bakanı Nicolae Ionel Ciuca  tarafından karşılanan Bakan Akar için burada askeri tören düzenlendi. İki Bakan'ın tören alanındaki yerlerini almalarının ardından askeri bando tarafından ulusal marşlar çalındı. Bakan Akar’ın tören kıtasını Rumence 'merhaba' diyerek selamlamasının ardından karşılama töreni resmî geçitle sona erdi. Törenin ardından her iki Bakan baş başa görüştü, ardından heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Görüşmelerde ikili ve bölgesel güvenlik ve savunma konuları ile savunma sanayiinde iş birliği imkanlarının ele alındığı bildirildi. Bakan Akar, gösterilen misafirperverliğe teşekkür ederek, Romanya’nın önemli bir müttefik olduğu ve iki ülkenin birçok NATO misyonunda birlikte görev yaptığını belirtti. Askerî eğitim ve iş birliği alanlarında atılacak önemli adımların olduğunu belirten Bakan Akar, Karadeniz’in bir barış denizi olarak kalmasının önemine vurgu yaptı.

Editör: MURAT ÖZER