Ticaret Bakanı Mehmet Muş, gümrük muhafaza ekiplerinin Gürbulak Sınır Kapısı'nda 462 litre likit eroin ele geçirdiğini ve bu rakamın, Türkiye'de muhafaza ekiplerince likit olarak ele geçirilen en büyük miktar olduğunu açıkladı.

Bakan Muş, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Ticaret Bakanlığımıza bağlı gümrük muhafaza ekipleri tarafından Gürbulak Sınır Kapısından ülkemize sokulmaya çalışılan 462 litre likit eroin ele geçirildi. Bu, Türkiye'de muhafaza ekiplerimizce likit olarak yakalanan en büyük miktar. Bakanlık personelimizi tebrik ediyorum" dedi.

YAKIT DEPOSUNDA ELE GEÇİRİLDİ

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen analiz sonucu Gürbulak Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapacak TIR 'riskli' olarak değerlendirildi. X-ray taramasına sevk edilen TIR'da, tarama sonucunda narkotik dedektör köpekleri ile arama yapıldı. TIR'daki yakıt depolarından biri, dedektör köpeklerin tepki vermesi üzerine açıldı. İçindeki sıvının akaryakıt olmadığından şüphelenen muhafaza ekiplerince depo söküldü ve numune alınarak analiz edildi. Uyuşturucu ve kimyasal madde tespit cihazı ile yapılan analizde, depodan alınan sıvının, likit eroin olduğu anlaşıldı. Yakıt deposunda 462 litre likit eroin ele geçirilen TIR'a da el koyuldu. Doğubeyazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Editör: MURAT ÖZER