Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’nin büyüme yolunda ilerlediğini belirterek, “İnşallah aşıların yapılmasıyla hem sağlık, hem de ekonomi alanında ayrışarak, büyümeye devam edeceğiz” dedi.

Bir dizi temaslar için Şanlıurfa'ya gelen Bakan Pekcan'ı GAP Havaalanı'nda Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve bürokratlar karşıladı. İlk olarak Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Pekcan, Vali Erin'den kente ilişkin bilgiler aldı. Bakan Pekcan, bütün dünyanın pandemiden hem sağlık, hem de ekonomik anlamda çok etkilendiğini belirterek, “Bakanlık olarak her zaman iş insanımızın ve esnafımızın yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güç ile onun liderliğinde bu süreci yönetmek için el birliğiyle çalışıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİ BÜYÜDÜ

Türkiye’nin ekonomisinin üçüncü çeyrekte büyüdüğünü ve 2020 yılını pozitif büyümeyle kapatan çok az ülkenin arasında yer aldığına dikkat çeken Bakan Pekcan, “İnşallah aşıların yapılması ile birlikte hem sağlık hem de ekonomik alanda dünyadan ayrışarak büyümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ŞANLIURFA’YA 14 MİLYON 300 BİN LİRA ÖDENDİ

Bakan Pekcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı istikrar paketi ile iş dünyasına istihdam, finansman ve vergi kolaylıklarının getirildiğini de vurgulayarak, “Esnafımıza 3 ay süre ile 1000 lira gelir kaybı desteği, Büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde de 500 lira kira kaybı desteği vereceğiz. 1 milyon 400 bin esnafımız bundan yararlanıyor. Şanlıurfa’dan da 15 bin 842 esnafımız başvurmuş, 14 milyon 300 bin lira da Şanlıurfa’ya ödeme gerçekleştirmiş olduk” dedi.

GÜRBULAK SINIR KAPISI'NDA 808 KİLO EROİN ELE GEÇİRİLDİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Şanlıurfa Valiliği'nde STK başkanları ile toplantı düzenledi. Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Bakan Pekcan, Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı'nda son yılların en büyük uyuşturucu operasyonunun yapıldığını belirterek, "Son yılların en büyük eroin operasyonu Ağrı’da bulunan Gürbulak Sınır Kapısı’nda gerçekleşti. Gürbulak’taki Gümrük Muhafaza ekiplerimiz ilk defa gümrük kapılarında bugüne kadar en yüksek eroini yakaladı. 808 kilo eroin yakalamışlar. Ben bunu yakalayan tüm gümrük çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

DÜNYA KÜÇÜLÜRKEN TÜRKİYE BÜYÜDÜ

IMF verilerine göre dünya ekonomisinin yüzde 3.5 küçüldüğü bir dönemde Türkiye’nin üçüncü çeyrekte yüzde 6.7 büyüme gerçekleştirdiğini belirten Bakan Pekcan, Türkiye’nin 2020 yılını pozitif büyüme ile kapatacak çok az sayıdaki ülkelerin arasında gösterildiğini ifade ederek, “Çok şükür Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sağlık altyapımız sayesinde bu süreci temkinli ve başarılı bir şekilde geçiriyoruz. İnşallah aşıların da yaygınlaştırılmasıyla hem sağlık ve hem ekonomik alanda dünyadan ayrışarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İstikrar Kalkanı ile beraber iş dünyasına istihdam, finansman ve vergi kolaylıkları getirildiğini hatırlatan Pekcan, esnaf ve sanatkara 2020 yılında 42.6 milyar liralık kredi kullandırıldığını anlattı. Pekcan, geçen hafta esnaf ve sanatkarın kredi borçlarının haziran sonuna kadar ertelendiğini hatırlatarak, bu süreçte gerekli tedbirleri almaya devam ettiklerini söyledi.

Bakan Pekcan ve beraberindekiler, buradaki toplantının ardından Atatürk Bulvarı üzerindeki esnafı ziyaret etti.

Editör: MURAT ÖZER