İngiltere Başbakanı Boris Johnson, corona virüs (COVID-19) tedavisi sırasında yaklaşık 7 kilo verdiğini açıkladı. Johnson, İngilizlere yaz için zayıflamalarını çünkü obezitenin corona virüsü daha kötü hale getirdiğini ifade etti.

Başbakan Johnson'ın, corona virüsle savaşmaya yardımcı olmak ve hayat kurtarmak için obeziteye karşı yeni stratejilerini gelecek hafta açıklaması bekleniyor. Obeziteyle savaş kapsamında televizyonda sabah 9’dan sonra ve internet üzerinden yapılan sağlıksız atıştırmalık yiyecek reklamlarının yasaklanmasının da gündeme geleceği ifade edildi. 

HER 4 İNGİLİZ'DEN BİRİ OBEZ

Başbakan, corona virüs tedavisinden sonra yaklaşık 7 kilo zayıfladığını ifade etmişti. Johnson, aşırı kilosunun corona virüs (Covid-19) tedavisindeki negatif etkisini gördüğünde şoke olduğunu vurgulamıştı. Obezitenin, corona virüs için önemli bir risk faktörü olduğunu ifade eden araştırmacılar, obez insanların yüzde 37’sinin corona virüsten ölme riski bulunduğunu açıkladı. İstiastik verilerine göre hali hazırda her 4 İngiliz'den biri obezite hastası. 

Editör: MURAT ÖZER