Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Babalar Günü' nedeniyle AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Gençlerle En Baba Buluşma' adlı çevrim içi programda, 81 ilden yaklaşık 700 gençle bir araya geldi. Erdoğan, "Rahmetli babanız Ahmet Erdoğan'ı kaybettikten sonra size yol gösteren, babalık yapan ikinci bir isim oldu mu?" sorusuna, "Benim annem de babam da annem oldu" diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen gençler, Erdoğan'ın 'Babalar Günü'nü kutladı.

Erdoğan, konuşmasında, pek çok alanda gençlerin hedeflerini, hayallerini hayata geçirdiklerini söyleyerek, "Sizlerden büyük hayaller kurmanızı, onların peşinden azimle gitmenizi tavsiye ediyorum. Büyük değişimler, devrimler, çağlar açıp çağlar kapatacak büyük fetihler hep bir hayalle başlar. Eğer hayalinizi gerçeğe dönüştürmeye kararlıysanız, kendinizi hayatın her alanında en iyi şekilde yetiştirmeniz gerekiyor. Aynı kulvarda yürüdüğününüz akranlarınıza, birikiminizle fark atacak bir seviyeye gelmeden hayallerinize de biliyorsunuz yaklaşamazsınız. Ülkemize son 19 yılda kazandırdığımız güçlü yatırım ve hizmet altyapısı sayesinde gençlerimiz işte bu zorlu geleceğe hazır hale gelmiştir. Bizler Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamını üçe, beşe, ona katlayarak ülkemizi 2023 hedeflerinin eşiğine getirdik. Sizlerden de ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye'nin sembolü olarak görmüş olduğumuz 2053 vizyonuyla ulaştırmanızı özellikle bekliyoruz" dedi.

'TARİFİ MÜMKÜN OLMAYAN HİSLERDEN BİRİSİ'

Erdoğan, açıklamasının ardından gençlerin sorularını cevapladı. İzmir'den Sedef Taşkın'ın, "İlk çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda ne hissettiniz? Hayata bakış açınız değişti mi?" sorusu üzerine Erdoğan, "Şimdi bazı hissiyatlar vardır ki, onları sözlerle ifade etmek mümkün değildir. Bizim de yaş 67 oldu ama yaşlı sayılmam yani. Çocuk sahibi olmak da tarifi mümkün olmayan hislerden bir tanesi. İnşallah ileride sizler de çocuk sahibi olduğunuzda anlayacaksınız. Rabbim bu güzelliği her aileye, her bireye yaşatsın diyorum" diye cevap verdi.

"BENİM ANNEM DE BABAM DA ANNEM OLDU'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir öğrencinin, "Rahmetli babanız Ahmet Erdoğan'ı kaybettikten sonra size yol gösteren, babalık yapan ikinci bir isim oldu mu?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Sana çok sürpriz bir cevap vereceğim. Benim annem de babam da Allah rahmet etsin annem oldu. Onun için de annem rahmetli olduğu zaman gerçekten adeta dünyam yıkılmıştı. Annemin varlığı benim için hem babalıktı hem annelikti. Ve kendisine olan sevgim çok çok farklıydı.

İmkanlarımız kendi kendimize yetiyordu ama annemin şefkati, yaşım nereye gelirse gelsin o bir başkaydı. Onun için her zaman diyorum ya 'Annenizin ayaklarının altını muhakkak öpün' diye. Zaten o da peygamber efendimizin, 'Cennet annelerin ayakları altındadır' hadisi şerifinden kaynaklanıyor. Ben de annemin ayağının altını öpmeye kalktığım zaman anneciğim bana ayaklarının altını öptürmek istemezdi. Ben de kendisine derdim ki, "Ya anne bana cennetin kokusunu çok mu görüyorsun' İşte o benim hem annemdi, hem babamdı. Allah rahmet etsin. Annelerinizin kıymetini bilin. Aile, bir insanın hayatta sahip olabileceği en büyük zenginlik, en büyük mutluluk kaynağı, en büyük güçtür. Biz babamızı erken yaşta kaybetmenin sıkıntısını çok çok yaşadık. Rabbim sizlere anneli babalı bir şekilde yaşamayı nasip etsin."

Editör: MURAT ÖZER