Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan altını çizerek söylüyorum; millete küsülmez, milletle inatlaşılmaz, millete husumet beslenmez, millete rağmen iş yapılmaz. Bu temel hakikatleri kabul etmeden siyaset yapmaya kalkanın sonu hüsran olur. Kanal İstanbul projemizin bütün etüt çalışmaları tamamlandı, şimdi yeni çalışmalara başlayacağız. Onlara rağmen yapacağız. Kanal İstanbul'la, İstanbul nasıl güzelleşecek görecekler" dedi.

AK Parti İstanbul 7. Olağan İl Kongresi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrede kürsüye geldiği sırada, görme engelli Tuana Şahin, “Beraber yürüdük biz bu yollarda" ve “bana her şey seni hatırlatıyor" şarkılarını seslendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Şahin'e eşlik etti. 

Erdoğan'ın konuşması sırasında tribünlerde dev Türk bayrağı açıldı. 

“BU SADECE BİR VİRGÜL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrede yaptığı konuşmasında, Osman Nuri Kabaktepe'yi İstanbul İl Başkanı yaptıklarını belirterek, “İstanbul'umuzda devraldığı sancağı çok daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum. Bayram Şenocak kardeşime ve ekibine de hizmetleri sebebiyle şahsım, bütün yol arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu iş bugün burada bitmiyor. Bu sadece bir virgül. Kendisiyle farklı platformlarda çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

“ALTERNATİFSİZ KONUMDA BULUNMAMIZI İŞTE BU DEĞİŞİM GERÇEĞİNE BORÇLUYUZ"

Erdoğan, “Bu süreçte ilçe teşkilatlarımızda yüzde 70'i, il teşkilatlarımızda yüzde 65'i bulan oranlarda yeni isimler bayrak yarışında nöbeti devraldı. Bu gece saat 03.00'e kadar beraber çalıştık, başkan vekilim, teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcım, Fatma Betül Sayan Kaya, birlikte çalıştık. Şu anda mevcut yönetimimizin yaş ortalaması 39. Genç, dinamik bir yapıyla inşallah yola devam. Yönetimimizde en son bildiğim kadarıyla 15 hanım kardeşimiz vardı. Bu da AK Parti'nin diğerlerinden farklı yanını ortaya koyuyor. Aynı şekilde bir o kadar da genç var. Bunlar da 30 yaş grubu altında. Bu bir şeyi gösteriyor. AK Parti, dinamik bir parti. AK Parti, bugünü değil, geleceği kuşatan bir parti. Kuruluşunun üzerinden 20 yıla yakın süre geçtiği halde hala Türkiye'nin en büyük partisi olmamızı, hala Türkiye'nin yönetiminde alternatifsiz konumda bulunmamızı işte bu değişim gerçeğine borçluyuz" diye konuştu. 

“EĞER HAKKINI VERİR BEDELİNİ ÖDERSENİZ BU ŞEHİR SİZİ SIRTINDA DA TAŞIR, SİZİ ZİRVEYE DE YÜKSELTİR"

Erdoğan, “İstanbul için merkezi güldan yani dünyanın merkezi demek, İstanbul Fatih'in olduğu kadar Akşemsettin ve daha nice gönül sultanlarının şehridir. Böyle bir şehre hangi unvanla olursa olsun hizmet etmek şereflerin en büyüğüdür. İstanbul'u anlamadan Türkiye'yi anlayamazsınız. İstanbul'u kavramanın en güzel yolu ona şairlerin gözüyle bakmaktır" diyerek sözlerini şöyle dürdürdü:

“Bu şehri seviyorsanız önce onun hakkını vereceksiniz, önce bedelini ödeyerek ona hizmet edecektir. Eğer hakkını verir bedelini öderseniz bu şehir sizi sırtında da taşır, sizi zirveye de yükseltir." 

“BİZ CEVABIMIZI GECELER BOYU SÜREN SELALARIMIZLA VERDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a hizmet davalarından asla vaz geçmediklerini belirterek, “Onlar Yeni Zelanda'daki katilin ağızında Ayasofya'yı kurtaracağız dediler. Bizler cevabımızı Ayasofya'yı 86 yıl sonra ibadete açarak verdik. Onlar bu şehrin duvarlarına 'zulüm 1453'de başladı' yazarak verdiler. Bizler 'büyük ve güçlü Türkiye' dedik. Onlar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde başlattıkları darbeyle mesajlarını verdiler, bizler şehadete yürüyerek cevabını verdik. Bira kutularıyla beraber o camilerimize girenler bu ahlaksızlar edepsizler değil mi? İşte o gezi olaylarında da onların hesabını bunlara sordular. Bundan sonra böyle bir yola başvuracak olurlarsa bu millet onlara cevabını verir. Biz cevabımızı geceler boyu süren selalarımızla verdik" dedi. 

Erdoğan, "Hiç kimsenin bu şehre, bu ülkeye bu millete kem gözle bakmasına müsaade etmeyeceğiz. Hizmet mücadelesinde elbette eksiklerimiz, belki hatalarımız olmuştur. Hiç kimse merak etmesin hepsi onarılır, giderilir. Önemli olan hizmet iradesini güçlendirerek sürdürmektir. Bizim İstanbul'u aşkla seviyoruz ifademiz sadece bir iyi niyet beyanı değildir." şeklinde konuştu. 

"ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ İNŞASINDA SONA GELİYORUZ, O MALUM ZATLAR VAR YA ONLARA RAĞMEN"

Erdoğan, “Atatürk Kültür Merkezi inşasında sona geliyoruz, o malum zatlar var ya onlara rağmen. Yaparsak biz yaparız, AK Parti yapar. Çok farklı bir projeyi oraya inşa ettik ve kısa zamanda bitiyor. Diğer tarafta özel sektör yine camiyi Taksim Meydanı'na inşa ediyor, o da on yılların hayali. İstanbul-İzmir otoyolunu tamamlayarak 3.5 saate, Bursa'yı 1 saate düşürdük. Kuzey Marmara Otoyolu'nu tamamlamak üzereyiz. Avrasya Tüneli'ni bütün insanlığın hizmetine sunduk mu? Sunduk" şeklinde konuştu. 

Erdoğan Haliç yat limanı ve kompleksi projesinin de gelecek yıl tamamlanacağını söyledi. 

ÇAMLICA TELEVİZYON KULESİ 

Erdoğan, “Ben burada ne anlatıyorum. Yatırımlardan bahsediyorum. Bu CHP'lilerden böyle bir şey dinlediniz mi? Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik, efendi olmaya değil. Şimdi beğenmiyorlar ya, engellemeye çalışıyorlar ya, Kanal İstanbul projemizin bütün etüt çalışmaları tamamlandı, şimdi yeni çalışmalara başlayacağız. Onlara rağmen yapacağız. Kanal İstanbul'la, İstanbul nasıl güzelleşecek görecekler" diye konuştu.

Erdoğan, Çamlıca Tepesi'ndeki televizyon vericileri temizlediklerini yeni televizyon kulesinin yapıldığın belirtti. Erdoğan, Televizyon kulesi konusunda, salonda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a seslenerek, “Yalnız Binali Bey o mimari bana ait" dedi. 

“BU DEFA İZMİRLİLERİ ÇOK FARKLI GÖRDÜM, HESABINI SORACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçen bir hanımefendi “35 yıldır İzmir'i siz yönetiyorsunuz, her yağmurda karda mahvoluyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu'da kuzu kuzu dinliyor. İşte hafta başı İzmir'deydik. Ben bu defa İzmirlileri çok farklı gördüm, hesabını soracak" şeklinde konuştu. 

“ŞEYTANLA BİLE İŞ BİRLİĞİNE GİRENLERİ, SANDIKTA MUHAKKAK İFŞA EDECEĞİZ"

Erdoğan, “İstanbul'u karanlık ve sapkın ajandalarına aparat yapmaya kalkanları, bu uğurda gerekiyorsa şeytanla bile iş birliğine girenleri, sandıkta muhakkak ifşa edeceğiz. Bunlar teröristlerle birlikte değil mi? Bunlar şeytanla iş birliği içinde değil mi? Ama ne oldu? Biz bunlara Cudi'yi, Gabar'ı, Tendürek'i, Bestler Deresi'ni mezar yaptık. İstanbul'a tuğla üstüne tuğla koyan herkese, Allah razı olsun diyecek, bu aziz şehre acı çektiren herkesten bunun hesabını sandıkta soracağız" dedi. 

“GEÇEN HER GÜNÜ SEÇİM GÜNÜYMÜŞ GİBİ KABUL EDEREK ÇALIŞACAĞIZ"

Erdoğan, seçimlere dikkat çekerek, “Önümüzde Ramazan var, Ramazanı çok çok iyi değerlendirmemiz lazım. Seçim tarihine kadar geçen her günü seçim günüymüş gibi kabul ederek çalışacağız. Seçim günü de sandıklara sahip çıkacağız. Daha 2 yıl önce sandıklarda ve birleştirme tutanaklarında çekilen ve çekilmeye çalışan oyunları unutmadık" şeklinde konuştu. 

“MİLLETE KÜSÜLMEZ, MİLLETLE İNATLAŞILMAZ"

Erdoğan, salonda bulunan partililere seslenerek, “Buradan altını çizerek söylüyorum; Millete küsülmez, milletle inatlaşılmaz, millete husumet beslenmez, millete rağmen iş yapılmaz. Bu temel hakikatleri kabul etmeden siyaset yapmaya kalkanın sonu hüsran olur" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki salı günü İnsan hakları eylem planını ve bir sonraki hafta ise ekonomi reform paketini açıklayacaklarını belirtti. 

İSTANBUL BATAK İÇERİSİNDE ONLARDA BODRUMDA FANTEZİDE"

Erdoğan, “İstanbul batak içerisinde onlarda Bodrum'da fantezide, seyahatte. Biz dertliyiz, dertli. Ben bütün geçmişlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu. 

Editör: MURAT ÖZER