Bakan Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Abdullahiyan ile görüştü Bakan Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Abdullahiyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi

RECEP TAYYİP ERDOĞAN - KİRYAKOS MİÇOTAKİS

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN  İSRAİL - FİLİSTİN DİPLOMASİSİ

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmalar ve bölgedeki insan hakları ihlalleriyle ilgili Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile telefon görüşmesi yaptı.

 ERDOĞAN, İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASIYLA İLGİLİ MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞTÜ

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar ve başta bölgedeki insan hakları ihlalleri olmak üzere, birçok kaygı verici gelişme ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel ve küresel çapta son derece olumsuz sonuçları olabilecek bu çatışmalı sürecin sonlandırılması için her türlü gayreti gösterdiğini ve buna devam edeceğini ifade etti. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bölge ülkelerinin de barışı korumanın yanı sıra çatışmaların ve insan hakları ihlallerinin durdurulması için çaba gösterip dünyaya bu yönde mesaj vermesi gerektiğini belirterek tepkileri artıran değil, azaltan adımların bir an önce atılmasının doğru olacağını dile getirdi" denildi. 
 

Editör: MURAT ÖZER