Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'da Başbakan Viktor Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Bu süreci takip etmek bizim hem siyasi hem insani görevimizdir. Bunu kendi haline bırakamayız." derken, "Yazılı ve görsel basında çok çok farklı haberler çıkıyor. Bunlar bizi düşündüren hadiseler.  Başkonsolosluk yetkilileri 'Buradan çıktı' diyerek kendilerini kurtaramaz. Çıkmışsa, bunu görüntülerle de olsa ispat etmek durumundasınız, ispat edeceksiniz. Türk makamına 'nerede bu' diye soranlar önce 'Bu nasıl oldu' diye sormalı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan  Başbakanı Viktor Orban , Ulusal Meclis'teki kabulün ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

"MİLLET OLARAK BU DAYANIŞMAYI ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında Macaristan ülkemizle  en güçlü dayanışmayı sergileyen ülkelerden biri olmuştur. Millet olarak bu dayanışmayı asla unutmayacağız." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Janos Ader'in davetine icabetle geldikleri Macaristan'da 2 ülke ilişkilerini ve bölgesel sorunları masaya yatırmak suretiyle verimli çalışmalar yapacaklarına inandığını söyledi.

Macaristan'a beş yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı sıfatıyla geldiğini anımsatan Erdoğan, Macaristan'daki ziyaretinde siyasi, askeri, ekonomik, ticari, kültürel tüm alanlarda gelinen durumu masaya yatıracaklarını ifade etti.

Misafirperverliklerinden dolayı Macar makamlarına teşekkürlerini ileten Erdoğan, 16'ncı yüzyılda Macar topraklarına kadar gelen Derviş Gül Baba'nın tekkesinin bugüne kadar mevcudiyetini koruduğunu vurguladı.

Kaynak: dha