İçişleri Bakanı Soylu, Sinop'ta partililerle buluşmasının ardından valilikçe düzenlenen 'Muhtarlar Buluşması'na katıldı. Programa Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, partililer ve muhtarlar da katıldı.

'MUHTARLARIMIZ BİZİM İÇİN HER ZAMAN ÖNEMLİ'

Bakan Soylu, muhtarlık müessesesinin hizmet götürme ve sorunların çözümü noktasında AK Parti olarak, kendileri için önemli olduğunu söyledi. Sel, deprem gibi doğal afetlerde muhtarların önemli görevleri başarıyla yerine getirdiğini dile getiren Soylu, "Muhtarlarımız bizim için her zaman önemli oldu. Ayrıca pandemi sürecinde de hep bizlerin yanında olarak vatandaşlarımıza hizmet ettiler. Muhtarlık, Türkiye'nin mevcut idari sistemi durdukça hep var olacaktır. Biz de bu süreçte muhtarlarımız ile ilgili adımlar atmaya çalıştık. Birincisi, muhtarlık maaşlarını arttırdık. İkincisi SSK primleri ilave edildi, eskiden yoktu. Üçüncüsü silah ruhsatları ömür boyu haline dönüştürüldü. Bunların yanı sıra muhtarlık bilgi sistemini kurarak muhtarlarımızın taleplerini karşılıyoruz" dedi.

'DEĞERLERİMİZ ÜZERİNDEKİ VESAYETİ YIKIP ATTIK'

"Biz değerlerimiz üzerindeki vesayeti, inancımız üzerindeki vesayeti, kıyafet ve kimliklerimiz üzerindeki vesayeti yıkıp, attık" diyen Bakan Soylu, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Bizim çocuklarımız inancımız ve değerlerimizle büyüyerek yaşayacaklardır. Sen bize insansız hava aracını vermezsin, mühimmat vermezsin, savunma sanayisi ile ilgili bizim terörle mücadele edeceğimiz araçları vermezsin, bizim üzerimize vesayet kurarsın, onu da yendik mi? Yendik. Biz, bize Avrupa ve Amerika üzerinden parmak sallayarak kurulmak istenen vesayeti yendik mi? Yendik. Şimdi tek vesayetimiz kaldı, ekonomik vesayet. Dolarla, kurla, faizle bizlerle oynamak isteyenlere nasıl bugüne kadar vesayetleri yenerek bir ders vermişsek, şimdi de Türkiye'yi ayaklarının üzerinde tutacak, Türkiye'nin cari açığını tamamen ortadan kaldıracak, Türkiye'yi bir üretim, yatırım, istihdam merkezi modeli haline getirecek bir model kuracağız ve bu modelle birlikte de başarılı olacağız. Öyle bir başarılı olacağız ki; herkes Türkiye modelinin arkasından gidecek ve bundan sonra 'Biz dünyaya hakimiz' diyenler de avuçlarını yalayacaklar."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TELEFONLA BAĞLANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Muhtarlar Buluşması'nın ardından Sinop İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Burada Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradı. Telefondan salondaki partililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan "2023 Haziran ayı, bizim için çok önemli bir sınav" dedi.

'MUHALEFETİN EN UFAK BİR HİZMETİ YOK'

Görüşmede Sinop özlemini de dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"İnşallah en kısa zamanda sizlerle bir arada olmanın heyecanı içerisindeyim. Süleyman Bey ile Aydın'daydık. Aydın'da muhteşem toplantılar yaptık. Gerek yapılan toplu açılış töreni gerekse il danışma meclisimiz büyük bir coşku ile gerçekleşti. Toplu açılış töreninde meydan 30 bini aşkın vatandaşımızla doldu. Ardından Adnan Menderes Müzesi'nin açılışını yaptık. Bu müze açılışı, çok çok önemliydi. Temenni ederim ki; sizler de inşallah fırsat bulduğunuzda bu müzeyi yerinde görme imkanı yaşarsanız. İstanbul'da biliyorsunuz, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı inşa ettik. Üsküdar Belediyesi ile irtibat kurmak suretiyle de orayı da gezerseniz; inanıyorum ki bizlere çok dua edeceksiniz. Teşkilatımızın değerli mensupları, değerli yol ve dava arkadaşlarım. İnanıyorum ki; 2023 Haziran ayı, bizim için çok önemli bir sınav. Bu sınavı, Sinop'ta bugüne kadar gerçekleşen seçimlerin çok daha üstünde bir hazırlıkla gerçekleştirecek ve Sinop'ta özellikle bu ana muhalefete artık bugüne kadar yakaladığı imkanları vermeyeceğinizi inanıyorum. Sinop'a zaten bugüne kadar ana muhalefetin, belediyelerin vs. vermiş olduğu en ufak bir hizmet yok. Ne hizmet verilmişse bugüne kadar AK Parti iktidarı olarak bizler verdik, vermeye devam edeceğiz. Yaparsa AK Parti yapar."

Editör: MURAT ÖZER