Bir çok ülke lideri, Hamas ile İsrail arasında ateşkes sağlanmasından memnuniyet duyulduğunu açıkladı. 

İsrail Güvenlik Kabinesi, Gazze Şeridi’ne yönelik 10 Mayıs’tan bu yana yapılan saldırıların sonlandırılması ve ateşkesi görüşmek üzere dün yerel saatle 19.00’da toplandı. İsrail güvenlik kabinesi dün akşam 3 saat süren toplantının ardından Gazze ateşkesini onayladı. İsrail ve Hamas’ın 11 gün süren çatışmaların ardından Mısır’ın arabuluculuğunda ateşkes kararı alması tüm dünyada memnuniyetle karşılandı. 

JOE BIDEN: "İLERLEME KAYDETMEK İÇİN BİR FIRSAT"

ABD Başkanı Joe Biden, ateşkes anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "İnanıyorum ki Filistinliler ve İsrailliler eşit olarak güven içinde yaşamayı, özgürlük, refah ve demokrasiden eşit ölçüde yararlanmayı hak ediyor. İlerleme kaydetmek bir fırsat" dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de, “İsrailli ve Filistinli liderler, çatışmanın temel nedenlerini ele almak, ciddi bir diyalog başlatmak için sükûneti yeniden tesis etmenin ötesinde bir sorumluluğa sahiptir” ifadelerine yer verdi.

BORIS JOHNSON: ATEŞKESİ SELAMLIYORUM

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkes anlaşmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail ve Gazze'de ateşkes haberini memnuniyetle karşılıyorum. Bölgedeki liderler artık İsrail-Filistin çatışmasına, şiddet döngüsünü sona erdiren, sürdürülebilir ve adil bir barış sağlayan kalıcı bir çözüm bulmak için çalışmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Editör: MURAT ÖZER