Ankara'da Beştepe Koleji öğrencileri, Fenerbahçe taraftarı olan Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott'a, Mustafa Kemal Atatürk'ün Fenerbahçe Spor Kulübü'nü ziyareti sırasında çekilen ve altında hatıra defterine yazdığı sözlerin bulunduğu fotoğrafı hediye etti.

Birleşik Krallık Büyükelçisi Chilcott, Ankara'da faaliyet gösteren ve Türkiye ile İngiltere eğitim müfredatını birlikte veren Beştepe Koleji'nin, Cambridge Üniversitesi'nce düzenlenen Uluslararası IGCSE ve A Level sınavlarında dereceye giren 102 öğrencisine belgelerinin verildiği 'A Level Day' etkinliğine katıldı. Burada konuşan Chilcott, A Level müfredatının Türk öğrencilere uluslararası bakış açısı kazandırdığını belirterek, "Türkiye'de A Level müfredatının uygulandığını görmekten çok büyük gurur ve onur duydum. Beştepe Koleji yöneticilerine ve öğretmenlerine Birleşik Krallık adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de kariyer hedeflerinde başarılar diliyorum" dedi.



Konuşmaların ardından Fenerbahçe taraftarı olan Chilcott'a, Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 Mayıs 1918'de Fenerbahçe Spor Kulübünü ziyareti sırasında çekilen fotoğraf ile hatıra defterine yazdığı sözlerin bulunduğu tablo hediye edildi. Chilcott, fotoğraf için öğrencilere teşekkür ederek, "Bu resmi odamın en güzel yerinde saklayacağım" dedi.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen etkinlik Büyükelçi Chilcott, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullar Daire Başkanı Metin İlci, ODTÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Behiye Ubuz, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Topbaş ve Beştepe Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Ünlüer'in dereceye giren öğrencilere belgelerini vermesiyle sona erdi.

Editör: MURAT ÖZER