Ankara'da, Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında, ceza ve infaz kurumlarındaki tutuklu/hükümlüler ile denetimli serbestlik yükümlülerine yönelik eğitsel, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler düzenlenmesini içeren işbirliği protokolünün imza töreni düzenlendi. Törene Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu katıldı.

'BU ÜLKENİN ÇOCUKLARINI KÖTÜLERDEN UZAK TUTACAĞIZ'

Programda konuşan, Bakan Kasapoğlu, 'Kapılar Kapanmasın' projesi ile cezaevlerinde bulunan gençlerin ruhsal ve bedensel anlamda gelişimini ve güçlenmesini sağlamak amacı ile imzalanan protokolün son derece önemli olduğunu belirterek, bu proje ile gençlerin kendini tanıyacaklarını ifade etti. Bakanlık olarak tüm gençleri önemsediklerini söyleyen Bakan Kasapoğlu, şu şekilde konuştu:

"Hiçbir gencimizi bu çalışmalardan mahrum etme hakkımız yok. Cezaevinde gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik bu amacımızı ortaya koyuyor. Bu yılı 'gönüllük yılı' ilan ettik. Bu çalışmalarla ceza infaz kurumunda olan gençler cezaevi sonrasında gönüllük faaliyetlerine katılarak iyilik ve güzelliği paylaşacaklar. Son günlerde yaşanan şiddet olaylarını kınıyoruz. Biz barış toplumuyuz. Bizim toplumumuzda şiddetin yeri yok, ne insana ne de insan olmayanlara şiddeti mazur göremeyiz. Bu anlamada gençlerimizin iyi insan olmalarını sağlayacağız. Gençleri şiddete yönelik eğilimden koruyacağız. Öfkeye değil merhamete tutunacağız. Bu ülkenin çocuklarını kötülüklerden, kötüden uzak tutacağız. Hem sporu, hem sanatı, hem kültürü, hem edebiyatı öğrenmelerine katkıda bulunacağız. Bu protokol çerçevesinde yarınlara hazırlanacak gençlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum."

 

Editör: MURAT ÖZER