TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Başkan yardımcıları Murat Özyeğin ve Bahadır Balkır ile genel sekreter Bahadır Kaleağası'ndan oluşan TÜSİAD heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından İmamoğlu ve TÜSİAD heyeti gazetecilere görüşmeyle ilgili açıklama yaptı.

KASLOWSKI: "İSTANBUL’UN KALKINMASINDA YER ALMAK İSTİYORUZ"

‘Yeni seçilen belediye başkanımızı tebrik etmek için ziyaretine geldik’ diyen Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, şu şekilde konuştu:

"İstanbul fevkalade önemli bir şehir kültürel mirası ve ekonomideki yeriyle. Türkiye’nin ekonomisinin üçte birinden fazlasını temsil ediyor. Dolayısıyla Türkiye’nin kalkınmasında çok önemli bir yeri var. Biz de TÜSİAD olarak çalışma gruplarımızla ve bütün gönüllü arkadaşlarımızla beraber İstanbul’un kalkınmasında yer almak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde Sayın Başkanımızın da ortaya koymuş olduğu şeffaflık, yönetim tarzı, kurumsallaşmaya yönelik olan adımları da ülke kalkınmasında çok önemli bir rol oynayacağından şüphemiz yok. Başkanımıza hayırlı olsun"

‘HER ALANDA SEFERBERLİK’

İBB Başkanı İmamoğlu da "‘Bugün Türkiye’nin önemli iş dünyası kuruluşu olan TÜSİAD'ın başkanı ve yöneticileriyle buluştuk. Bize hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Kendilerine teşekkür ediyorum. İstanbul’un bu süreçteki bizim tanımımızla en önemli karakterinin, her alanda seferberlik olduğunu düşünüyoruz. Bu manada bize her kurumun, her birimin en üst seviyede destek vermesini istiyor ve diliyoruz. Elbette ki TÜSİAD bunlardan birisi, hatta birçok konuda öncelik yapabilecek bir kuruluş. Görüşmemizde bunları değerlendirdik’ şeklinde konuştu.

İmamoğlu, bir gazetecinin "Ekonomi en can alıcı sorun. Yoksulluk ve işsizlik sorunun çözüm için öncelikli başlıklar neler olacak?" sorusu üzerine şunları söyledi:

 "Yoksulluk ve işsizlik konusunun bugünün yoğun gündemi olduğunu biliyoruz. Ama bunun geçici gündem olmasını da istiyoruz. İBB’nin  2 yıl sonra gündeminin yoksulluk ve işsizlik olmamasını bekliyoruz. Bu sorun geçici bir sorun. 2 yıl içinde çözüm bulmuş ve artık ondan sonra gelişmeyi insanlara daha üst seviyede meslek edindirmeyi dert edinen bir kurum olmak istiyoruz. Ama bu geçiş sürecini de mutlaka vatandaşının yanında olan sistemli şekilde yani bölgesel istihdam ofisleri ile işsizliğe çare bulan yoksulluk noktasında İstanbul envanterini çıkartıp insanların temel ihtiyaçlarını tespit edip ihtiyacı olan ailelere yine kurumumuzun kendi bütçesini ve yanı sıra İstanbul’un yine bu anlamda fayda veren kurum ve kuruluşlarında arada duran emin bir kurum hüviyeti ile arada duran köprü olan tarzı ile bu süreci hep birlikte aşacağımızı biliyoruz." 

İmamoğlu, ‘Kreşler için iş insanlarına çağrı yapmıştınız? Bu konu ele alındı mı?’ şeklindeki bir soruya ise "Zaten o günden sonra randevu istediler hemen. İşin esprisi ama biz o niyeti görüyoruz TÜSİAD ve içindeki insanlar da. Bu konuda açıkçası taahhütleri de olacak. Sadece TÜSİAD’ın değil herkesin olacak. Bizi bireysel arayan aileler var. Çünkü gerçekten bu şehir bir çocuk kenti. Biz çocuklarımızı gençlerimizi iyi yetiştirdiğimiz takdirde şehrimizin ve ülkemizin geleceği teminat altında olur. İyi yetiştirmediğimiz zaman gerçekten bu ülkeyi başka tehditler bekler. Bunun farkındayız ve bu bizim için en öncü sorumluluk. Kaldı ki yoksulluk ve işsizlik. Hanımefendi sordu cevapladım ama eğitim bu işin en önde duran unsurları olacak. Bu konuda bir seferberlik zaten planımızda var" yanıtını verdi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaslowski de ‘Kreş konusu, birkaç senedir zaten çalışıyoruz. Bu konuyu birçok ortamda Ankara’da dile getirdik. Bizim için kadınların da istihdama katılabilmesi en önemli konulardan biri’ dedi.

Editör: MURAT ÖZER