Mevsimsel tazeliğe göre üç ayda bir değişen, dünya mutfağının özel lezzetlerinin şefin dokunuşlarıyla yorumlandığı mönüsü, kendine has kokteylleri, iyi müziği, sakin atmosferiyle, şef restoranı “Alta” Nişantaşı’nda açıldı. Alta Restoran hem iş çıkışında barında vakit geçirmek isteyenler, hem şefin yorumladığı dünya mutfağının lezzetlerini deneyimlemek isteyenler hem de yemek sonrası iyi müzik eşliğinde özel kokteyller deneyip nitelikli vakit geçirmek isteyenler için sade, rahat atmosferiyle yepyeni bir alternatif sunuyor.

"MAHALLENİN YEMEK SEVER MEKANI" ALTA NİŞANTAŞI 

“Mahallenin yemek sever mekanı” sloganıyla, Tolgay Yıldırım ve Şef Burçak Ersen ortaklığı ile Nişantaşı’nda açılan Alta Restoran, mevsimsel tazeliğe göre üç ayda bir değişen, dünya mutfağının en özel lezzetlerinin yeniden yorumlandığı bir mönüye sahip. Mümkün olduğunca yöresinden temin edilen malzemelerle hazırlanan menüde paylaşıma uygun başlangıçlar, ana yemeklerin olduğu a la carte menüyle birlikte bir de bar menüsü yer alıyor.

ÖZGÜN, NİTELİK, KARMA LEZZETLER SUNAN ŞEF RESTORANI 

“Fine dining” standardındaki lezzetleri sade bir sunumla, uygun fiyatlarla sunan Alta Restoran’ın dekorasyonu ise, herhangi bir zamana ait olmayan bir üslupla, Ceren Sakin tarafından feng shui’ye uygun olarak, misafirlerini en rahat şekilde ağırlamak üzere planlanmış. Ortadoğu’dan Ege’ye ve Akdeniz’e seçeneklerin yer aldığı menüdeki sos ve ekmekler ise ev yapımı. Başlangıçlar arasında pırasalı kalamar dolması, ördek göğüs carpaccio, levrek ceviche, ananaslı ciğer, farklı lezzetler denemek isteyenler için  Kars gravyeriyle servis edilen Normandiya usulü beff bourgulgnon, güveçte işkembe   gibi lezzetler bulunurken üç ayda bir değişen menünün ana yemeklerinde ise İzmir tulumu, tereyağı ve cevizle servis edilen balkabağı ravioli, ızgara minekop, yeşil thai curry, vişneli kuskus risotto gibi şefin özgün dokunuşlarıyla yeniden yorumladığı lezzetler yer alıyor.

Alta’nın bar menüsü de tıpkı restoran mutfağında olduğu gibi mevsimine göre ve kendi yöresinden temin edilmiş lezzetlere sahip. Menüyle uyumlu şarap kavı ve kokteylleriyle dikkat çeken mekanın, gül likörlüAlta İstanbul, Martini Bosphorus gibi özgün kokteylleri, bar şefi Tarık Oğul tarafından hazırlanıyor.

Pazartesi hariç saat 16.00-01.00 arası açık olan Alta’da, akşamüzeri içkisinden akşam yemeğine, yemek sonrası temposu artan müzik eşliğinde eğlenceye, lezzet dolu bir akşam geçirmek mümkün. Pazar günleri brunch hizmeti de sunacak mekana özellikle hafta sonları rezervasyon yapılması uygun olurken dileyen misafirler maksimum 12 kişilik gruplar için Alta’nın giriş alanı kapatabiliyorlar. Süleyman Nazif Sokağa bakan salonu da dahil üç bölümden oluşan mekan sigara içilmeyen salonda 20 kişi, barda 12, üstü açılan alanda 40 kişiyi oturmalı düzende ağırlayabiliyor. Ana mekanın en sonunda barın da yer aldığı üzeri korunaklı açık salon bulunuyor. Mekanın odak noktasını ise koridorda yer alan açık mutfak oluşturuyor. Mutfağın mekanın merkezinde yer olması restoranın asıl amacının “yemek” olduğu anlayışını vurguluyor. Mekanın yalın, sıcak, samimi  atmosferinin en önemli unsurları arasında,  serviste kullanılan tabakların da tasarımcısı Defne Sanman tarafından yapılan resimler ve bolca kullanılan bitkiler yer alıyor.

Başlangıçların 22 TL, ana yemeklerin 41 TL fiyat aralığında sunulduğu mekanda şarap menüsü 100 TL’den başlarken kokteyller 48 TL’den servis ediliyor. Hem şef restoranı deneyimi yaşamak, hem iş gününün ya da şehir turunun ardından iyi vakit geçirmek isteyenler, hem de yemek sonrası geceye devam etmeyi tercih edenler için yepyeni bir alternatif olan Alta’nın catering servisi de bulunuyor.

Salata ve yemeklere örnek olarak; Fırınlanmış armut salatası 33 TL, Kök sebze salatası 33 TL, Cobb salatası 39 TL, tatlılarda ise, şarapta pişmiş armut 24 TL, çikolatalı trüf 24 TL, muz benye 24 TL

İletişim bilgi; 0212 234 00 84

[email protected]

Şef hakkında bilgi;

Şef Burçak Ersen 1976 yılında Ankara’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra, önce İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde, daha sonra İletisim sektöründe gelişen kariyerine katkı olması amacıyla UCLA’de Pazarlama İletişimi eğitimi aldı. 7 senelik kurumsal kariyerini 2005 yılında bırakarak bambaşka bir seçim yaptı ve ABD’de yaşarken tekrar okula dönerek, Mutfak Sanatları eğitimi almaya karar verdi (Art Institute of CA-Los Angeles).

Onur derecesiyle bitirdiği 2 senelik yemek okulunun ardından New York ve Los Angeles’da çok sayıda seçkin ve Michelin yıldızlı restoranda, ünlü şeflerin yanında 7 sene aşçılık yaparak tecrübe kazandı. Türkiye’ye 2010 senesinde dönen Burçak Ersen, uluslararası ve modern mutfaklar ile ilgili uzmanlığına farklı alanlarda devam etti. Restoran ve otellerde Executive Chef’lik görevi üstlenmek, restoranların açılış süreçlerinde danışmanlık hizmeti vermek, TV yemek programlarına danışmanlık yapmak, yine TV’de yemek programı yapmak, yemek çekimlerinde ‘styling’, yemek dersleri vermek, özel etkinliklerin menü ve organizasyonlarını hazırlamak, yemek yazıları yazmak, ve catering hizmetleri

Editör: MURAT ÖZER