MARMARİS'te Kurban Bayramı tatilini geçirenler, dönüşe geçmeye başladı. İlçe merkeziyle Muğla karayolu girişinde uzun araç konvoyları oluşurken; öğle saatlerine kadar ilçeden 13 bin 500 araç çıkışı olduğu söylendi.

"13 BİN 500 ARAÇ ÇIKIŞ YAPTI"

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek Marmaris'e gelen bazı tatilciler, bu sabahtan itibaren yaşadıkları şehirlere dönmek için yola çıkmaya başladı. Otellerinden araçları ve tur otobüsleriyle ayrılan tatilciler, ilçe merkezindeki ana caddelerde yer yer 6 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluşturdu. Ayrıca Datça- Marmaris ve Marmaris-Muğla karayolunda da konvoylar oluştu. Marmaris- Muğla karayolu giriş ve çıkışı olan Ulusal Egemenlik Caddesi'nde ise 8 kilometreyi bulan konvoy oluştuğu görüldü. İlçe merkezindeki Cumhuriyet Caddesi, Kemal Elgin Bulvarı, Atatürk ve Ulusal Egemenlik Caddesi'nde oluşan araç trafiğindeki yoğunluğun çözülmesi için trafik polisleri çaba gösterdi. Emniyet ve jandarma verilerine göre öğle saatlerine kadar ilçeden toplam 13 bin 500 aracın çıkış yaptığı söyledi.
Öte yandan Marmaris'ten çıkış yapan özel araç ve tur otobüsleri nedeniyle Gökova Kavşağı ve Muğla-Fethiye karayolu Sakartepe mevkiinde de araç konvoyları oluştu. Trafik ekipleri, sıkışan trafiği açmak için harekete geçti.

"BAYRAM BOYUNCA TAM DOLULUK YAŞANDI"

Turizmciler, 3 yıldız ve üzeri her şey dahil sistemi çalışan nitelikli otellerde bayram boyunca tam doluluk yaşandığını, tatilcilerin bir kısmının, bugün dönüşe geçtiğini belirtti. Çıkışların sürdüğü bildirildi.
 

Kaynak: dha