Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yılmaz'ın ölüm haberinin duyulmasının ardından iş insanları Abdurrahim Albayrak, Mehmet Cengiz, siyasetçi Mustafa Sarıgül ve Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in de aralarında bulunduğu iş ve siyaset dünyasından isimler hastaneye gelerek aileye baş sağlığı dileklerini iletti.

KARDEŞİ: PAZAR GÜNÜ SAAT 12.00'DE CENAZE NAMAZI KILACAĞIZ

Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz, hastane önünde yaptığı açıklamada, "Hepinizin bildiği gibi iki aylık bir tedavi sürecinde bu sabah ağabeyimi kaybettik. Başımız sağ olsun. Acımız büyük. Allah bundan sonra ona huzur içinde yatmayı nasip etsin" dedi.

Cenaze töreni ile ilgili bir soruya cevap veren Yılmaz, "Kısmetse pazar günü saat 12.00'de, pandemi tedbirleri içerisinde öğlen namazından önce cenaze namazını kılacağız. Ondan sonra da istirahatgahına tevdi edeceğiz. Marmara Üniversitesi İlahiyat Camii'nde saat 12.00'de cenaze namazı kılacağız. Hepimizin bu dönemde kurallara riayet etmesi lazım. Mesafeyi ayarlamamız lazım. Maske takmamız lazım. Hepimizin başı sağ olsun" şeklinde konuştu.

TERİM: SON DERECE ÜZGÜNÜM

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de Mesut Yılmaz'ın ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, "çok da iyi bir Galatasaraylıydı. Çok iyi bir dostumdu. Son derece üzgünüm" dedi.

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise Mesut Yılmaz'ın ülkenin demokratikleşmesi, Avrupa Birliği'ne girmesi ve turizm konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirterek, ailesine ve tüm halka başsağlığı diledi.

İş insanı Abdurrahim Albayrak, Mesut Yılmaz'ın, oğlu Yavuz'un ölümünün ardından büyük üzüntü yaşadığını ifade ederek "Mesut Bey rahmetli Yavuz'un ölümünden sonra kendi de yaşamak istemedi" diye konuştu.

 

Editör: MURAT ÖZER