Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile İstanbul, Yalova, Mersin, Hatay, Kahramanmaraş, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır ve Mardin çevreleri ile Osmaniye'nin güney ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağmur ve sağanak, Ege Kıyıları ve Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenen yağışların Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın merkez ve batı ilçeleri ile Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.
Kuzey, iç ve doğu bölgelerde sis ve pus hadisesiyle birlikte iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.
BUZLANMA VE DON UYARISI
Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli(21-50 Kg / m2), Antalya'nın merkez ve batı ilçeleri ile Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış (50-120 kg / m2) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (yıldırım, ani sel, su baskını, deniz üzerinde hortum oluşma riski) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Bazı illerde beklenen günün en yüksek sıcaklıklarıysa şöyle;
ISTANBUL °C, 15 °C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı...
IZMIR °C, 16°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı…
ANTALYA °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; merkez ve batı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şidddetli olması bekleniyor.
ANKARA °C, 9°C
Çok bulutlu…
TRABZON °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu…
DIYARBAKIR °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı…

Editör: MURAT ÖZER