Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, orman yangınlarına karşı Türkiye içindeki ve dışındaki dezenformasyon kampanyaları ile yangınların güvenlik boyutunun değerlendirildiği belirtilerek, bu çerçevede alınan ve alınabilecek ilave tedbirlerin görüşüldüğü vurgulandı.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Yaklaşık 3,5 saat süren MGK toplantısının ardından 6 maddelik bir bildiri yayımlandı. Bildiride, dünyadaki pek çok yer ile birlikte Türkiye'de de etkili olan ve ciddi kayıplara yol açan orman yangınlarına karşı yürütülen mücadelenin gözden geçirildiği belirtilerek, "Hadisenin tabii seyri yanında ülkemiz içindeki ve dışındaki dezenformasyon kampanyaları dahil olmak üzere güvenlik boyutu da değerlendirilerek bu çerçevede alınan ve alınabilecek ilave tedbirler görüşülmüştür" denildi.

'HUDUT GÜVENLİĞİNE İLAVE ÖNLEMLER HAKKINDA BİLGİ SUNULDU'

Bildiride, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, milli birlik ve beraberliğe yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar ile hudut güvenliğine yönelik alınan ilave önlemler hakkında Kurul'a bilgi sunulduğu belirtildi.

Bildiride, "Türkiye'nin bütün iyi niyetli uyarılarına rağmen, uluslararası hukukun hilafına PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünü himaye ederek insanlığa karşı suç teşkil eden eylemleri ile bölgemizdeki barış ve istikrarı hedef alan saldırılarını sürdürmeye teşvik eden ülkeler şiddetle kınanmıştır. Terörizmi bir dış politika aracı olarak kullanan ve terör örgütleri ile gayrimeşru ilişkiler tesis eden devletlere, bu tutumlarının kendi topraklarında da yıkıcı neticeler ortaya çıkarmasının kaçınılmaz olduğu hususu hatırlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

'ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMAYA DAVET EDİYORUZ'

15 Temmuz darbe girişimine karşı gösterilen milli direnişin 5'inci yıl dönümünde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında atılan adımların değerlendirildiği FETÖ'yü yurt içindeki ve yurt dışındaki bütün unsurlarıyla birlikte bertaraf etmeye matuf faaliyetlerin, devletin tüm kurum ve imkanlarıyla tavizsiz ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanan bildiride, "Kıbrıs meselesinde Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından ortaya konulan eşit, egemen, bağımsız iki devletli çözüm iradesinin Ada'daki her iki toplumun da barış, huzur ve refahına katkı sağlayacağı belirtilmiş; meseleye taraf olan aktörler, uzlaşmaz yaklaşımlarında ısrar etmek yerine çözümün parçası olmaya davet edilmiştir' denildi.

Bildiride, "Ermenistan'ın saldırgan söylem ve eylemlerini terk ederek Güney Kafkasya'da uzun bir süreden sonra ortaya çıkan barış ve istikrar fırsatını değerlendirmesi gerektiği ifade edilmiş, Ermenistan yönetimine, taahhütlerine sadık kalarak bölge ülkeleri ile iş birliği geliştirme çağrısında bulunulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Editör: MURAT ÖZER