Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile Libya’ya gitti.

Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile Esenboğa Havalimanı’ndan Libya'ya hareket etti. Bakan Akar, Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid El Meşri, Savunma Bakanı Selahaddin Nemruş ve İçişleri Bakanı Fethi Başağa ile ayrı ayrı görüşecek. Akar ve komutanlar, daha sonra Libya Görev Grup Komutanlığını ziyaret ederek Mehmetçik ile de bir araya gelecek.

LİBYA SAVUNMA BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile Libya'nın başkenti Trablus'ta Mitiga Havalimanı’nda Libyalı yetkililerin yanı sıra Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Serhat Aksen, Libya Görev Grup Komutanlığı yetkilileri tarafından karşılandı.

Bakan Akar ve komutanlar, daha sonra Libya Savunma Bakanlığı'na geçti. Burada Bakan Akar ve TSK komuta kademesi için askeri tören düzenlendi. Tören, bando tarafından iki ülke ulusal marşlarının çalınmasıyla başladı. Daha sonra Bakan Akar, tören kıtasını selamladı. Törenin ardından Bakan Akar, Libya Savunma Bakanı Selahaddin Nemruş ile görüştü. İki bakan daha sonra heyetler arası görüşmelere başkanlık etti. Kısa süreli görüntü alınmasına izin verilen görüşmenin açılışında konuşan Bakan Akar, sözlerine Libya Bağımsızlık Günü’nü kutlayarak başladı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olmak üzere tüm Türkiye’nin selamını getirdiklerini ifade eden Bakan Akar, Libya’nın güven, huzur içinde nice Bağımsızlık Günleri kutlaması temennisinde bulundu. Bakan Akar, "Siz burada ne kadar rahat, güçlü ve huzurlu olursanız biz de Türkiye’de kendimizi o kadar rahat ve huzurlu hissederiz" dedi.

LİBYA YÜKSEK DEVLET KONSEYİ BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Trablus’ta, Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid Ammar El Meşri ile görüştü. Görüşmeye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve Kuvvet Komutanları da katıldı. 

İÇİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Libya’da Tacura Polis Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Burada Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa ile de bir araya gelen Bakan Akar, Libya’nın 24 Aralık’ta kutladığı Bağımsızlık Günü’nü tebrik ederek, "Büyük işler başardınız, inşallah bunların tamamını getirip Libyalı kardeşlerimiz huzur, güven ve barış içinde yaşamayı sürdürecek" dedi.  

İçişleri Bakanı Başağa da Bakan Akar ve komutanları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sizler bizim kardeşimizsiniz" ifadesini kullandı. Bakan Akar ve Başağa, daha sonra eğitim merkezinde incelemelerde bulundu.

MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile gittiği Libya'da Kara Harp Okulunun mezuniyet törenine katıldı. Libya Savunma Bakanı Selahaddin Nemruş, Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid Meşri ile İçişleri Bakanı Fethi Başağa’nın da katıldığı tören, ulusal marşın çalınması ile başladı. Harp Okulu öğrencilerinin gösterileri ve resmi geçidin ardından tören sona erdi.

Mezun olan öğrencilerden dereceye girenler, Libya Savunma Bakanı Nemruş, Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Meşri, İçişleri Bakanı Başağa'nın yanı sıra Bakan Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından tebrik edildi.

Editör: MURAT ÖZER