Suriye'nin Münbiç kentinde bir restoranda meydana gelen patlamayı Türkiye'nin üzerine yıkmaya çalışan YPG/PKK ortaya attığı kara propaganda haberini medya üzerinden yaymaya çalıştı. Bu haberin ağına düşen İran haber ajansı Suriye'deki patlamanın faili olarak Necati Şaşmaz "Polat Alemdar" fotoğrafını paylaştı. YPG/PKK'nın yazdığı senaryoyu Press TV oynatarak skandal bir şekilde servis etti..

TWİTTER'DA TEPKİ YAĞDI
İran Resmi Haber Ajansı Press TV'nin yaptığı bu skandala Twitter'da birçok kullanıcıdan tepki yağdı. Bir Twitter kullanıcısı bu paylaşımın altına, "Memati, Abdulbey nerede onları da MİT'çi diye yutturmayın İranlıların devrelerini yaktırmayın" notunu düştü.
İran resmi haber ajansı Press TV, Necati Şaşmaz'ı MİT ajanı olarak gösteren fake paylaşımı gerçek gibi paylaşarak, Münbiç saldırısının failini MİT gibi gösterdi ve PKK'nın yalanına destek çıktı.
PKK'yı öven bir Twitter sayfasındaki paylaşımı alıp gerçekmiş gibi resmi devlet ajansında kullanan Press TV büyük bir skandala imza attıkları görüldü. (Ahaber)


 

Editör: MURAT ÖZER