ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Atina ziyaretinde mevkidaşı Nikos Dendios ile ortak basın açıklamasında, “Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri yasa dışıdır, kabul edilemez” ifadelerine yer verdi. .

"HİÇBİR ÜLKE AVRUPA'YI REHİN ALAMAZ"

ABD Dışişleri Bakanı, önce mevkidaşı Nikos Dendios daha sonra da Yunanistan Başbakan Kiriakos Miçotakis ile görüştü. Dendios ile ortak basın açıklaması yapan Pompeo’nun gündeminde Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri vardı. Türkiye’nin faaliyetlerini ‘yasadışı’ ve ‘kabul edilemez’ olarak tanımlayan Pompeo,”Biz Türklere de söyledik. Yasadışı sondaj çalışmaları kesinlikle kabul edilemez. Diplomatik önlemler almaya devam edeceğiz. Hiçbir ülke Avrupa’yı rehin alamaz” şeklinde konuştu.

“ABD’NİN YARDIMLARINI BEKLİYORUZ”

 ABD Dışişleri Bakanını makamında kabul eden Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye, Ege ve Doğu Akdeniz’de Kıbrıs’ın ulusal haklarını açıkça ihlal etmektedir. ABD’den daha iyi bir işbirliği ortamının oluşturulması için yardım beklemekteyiz” diye konuştu.

Editör: MURAT ÖZER