Çin Ulusal Sağlık Komisyonu Başkanı Ma Xiaowei, yeni coronavirus (COVID-19) salgınını önlemek için tüm olanakları kullanacaklarını açıkladı.

Ma Xiaowei önceki gün video konferans yoluyla düzenlenen Hebei eyaletinde salgını önleme ve kontrol etme konulu toplantıda bir konuşma yaptı.

Salgını önleme ve kontrol etmenin aciliyetinin kavranması ve acil durum müdahale prosedürünün başlatılması gerektiğine dikkat çeken Ma Xiaowei, Hebei eyaletinde salgının yayılmasını engellemek için tüm olanakların kullanılacağını belirtti.

Ma Xiaowei, nükleik asit testlerinin kalitesinin teminatı, enfeksiyon kaynaklarının hızla karantina altına alınması ve enfeksiyon zincirinin mümkün olduğu kadar kısa süre içinde açığa çıkarılması çağrısında bulundu.

Komisyon Başkanı Ma, hastanelerde “sıfır enfeksiyon” hedefini kararlılıkla gerçekleştirmek gerektiğinin de altını çizdi.

Hebei yerel hükümeti, 7 Ocak itibariyle Hebei eyaletinin merkezi Shijiazhuang kentinde salgınla mücadele çalışmalarına yardım etmek için eyaletin diğer kentlerinden 3 bin sağlık personelini Shijiazhuang’a gönderdi.

Başkent Beijing’e 300 kilometre uzaklıkta yer alan Shijiazhuang kentinde kısa süre önce vakalar yeniden artmaya başladı. Bu nedenle kent sakinlerinin tamamını kapsayan büyük ölçekli nükleik asit testleri başlatıldı. Şu ana kadar 10 milyon 250 bin kişiye test yapıldı. Testlerin 354’ü pozitif sonuç verdi. Test sonuçları pozitif çıkanların %87’sinin Shijiazhuang’a bağlı Gaocheng semtinde bulunduğu bildirildi.

Shijiazhuang’daki salgın durumunun halen ciddiyetini koruduğu belirtiliyor. 

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Editör: MURAT ÖZER