Resmi ziyaret kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de bulunan TBMM Başkanı Şentop, basına yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelecek günlerde BAE’ni ziyaret edeceğini açıkladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Birleşik Arap Emirlikleri Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Şeyh Saif Bin Zayed ile görüştü. 

"CUMHURBAŞKANIMIZ BAE'Nİ ZİYARET EDECEK"

Parlamenterler heyetinin de katıldığı görüşmede Türkiye-BAE ilişkileri, yeni dönemden beklentiler ile ticari, ekonomik ilişkilerin daha da ileri taşınmasına ilişkin temenniler dile getirildi. Meclis Başkanı Şentop görüşme sonrasında basına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şubat ayında Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edeceğini ifade etti.  

TBMM Başkanı Şentop ise Türkiye ve BAE arasında uzun bir tarihi bir bağ olduğunu ifade ederek BAE ile yakın ilişki ve iş birliği için her iki tarafın da istekli olduğunu BAE yetkililerinin de güçlü bir irade içinde bulunduğunu söyledi. Şentop daha sonra Dubai'deki Expo 2020'de Türkiye, BAE ve Azerbaycan standlarını ziyaret etmek amacıyla Dubai'ye hareket etti.

Editör: MURAT ÖZER