Donald Trump’ın 2. Dönem başkanlık seçimine destek için Florida’da yüzlerce tekne haftasonu “Trumptilla Boat Parade” e katıldı. Jupiter’den Mar-a-Lago’ ya teknelerini yüzdüren ve bayraklarla Trump’ın yanında olduklarının mesajını veren binlerce destekçisi Corona virüs salgın stresini de üzerlerinden attıklarını gösterdiler. Florida’da ekonominin diğer tüm eyaletlerden daha hızlı bir şekilde açılmasında en büyük etken zaten düşük olan vaka sayısının gittikçe azalması ve buna rağmen test merkezlerinin bölgede arttırılması oldu.

TRUMPTILLA TEKNE GEÇİT TÖRENİ

Bu durumu fırsat bilen Trump yandaşları da hazırladıkları bu organizasyonla yaklaşık 48 günlük eve kapanmalarının ardından çok renkli görüntüler eşliğinde tekneleri ile bu geçit törenini düzenledi. Trump yanlısı olan olmayan herkesin kanal kenarları, köprüler ve yayın organlarından da takip ettiği büyük bir izleyici kitlesi de bu görüntülere eşlik etti.

Jüpiter'den organizatör Carlos Gavidia, 8 mil uzunluğundaki geçit törenine 1.200 kadar teknenin dahil olduğunu söyledi, ancak sadece bir kısmı Mar-a-Lago'ya kadar gitti. Yaklaşık 360 tekne, kuzeye dönmeden önce kışlık Beyaz Saray olarak tabir edilen güneydeki Mar-a-Lago’nun Güney Bulvarı köprüsüne giderken geçitten ayrıldılar. 

Corona virus salgını nedeniyle basın ve organlarında bir türlü istedikleri kadar etkili olamayan demokratların Trump’a karşı tüm olumsuzluklara rağmen bu yılki seçimlerde işleri zor gözüküyor.

Gülden Seçilmiş - HaberChannel Miami

Editör: MURAT ÖZER