Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüştü. Baş başa görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, görüşmelerin verimli geçtiğini söyleyerek, "Gerek ikili ilişkileri, gerek AB ilişkileri gerekse bölgesel konuları ele alma fırsatımız oldu. İkili ilişkilerimiz pandemiye rağmen geriye gitmedi. Salgına rağmen ticaret hacmi 38 milyar dolar oldu. Önümüzdeki süreçte ikili diyalog mekanizmalarımızı canlandırma konularında mutabık kaldık. Ve özellikle değişik alanlardaki işbirliğimizi güçlendirmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

'İSTANBUL'DA MUTLU OLMASINI ÜMİT EDİYORUM'

Almanya Dışişleri Bakanı Maas ise "Mesut Özil gerçekten Alman futbolu ve milli takımı açısından çok büyük başarılara imza attı. Şimdi Türkiye'de de başarılı olmasını arzu ediyorum. Tabii İstanbul'da mutlu olmasını ümit ediyorum. Fenerbahçe formasıyla çocukluk fotoğrafları olduğunu söyledi bana Mevlüt. Bu nedenle ona en iyi dileklerimi sunmak istiyorum" ifadelerine yer verdi.

'OLUMLU ÇABA HARCADIK'

Maas, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki olayların izler bıraktığını ve tartışmaların olduğunu belirterek, "Doğu Akdeniz konusunda bazı müttefiklerin savaş gemileri karşı karşıya geldi ve bu tür olayları artık yaşamak istemiyoruz. Bu nedenle bu olumlu sinyalleri ve bu ilerlemeye eşlik etmek bizim için önemli ve dönem başkanlığımız sırasında da, Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin olumlu olması için çaba harcadık. Dönem başkanlığını Portekiz’e devrettikten sonra da aynı çabayı harcamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: MURAT ÖZER