Yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar Çanakkale merkez ile Biga, Çan, Lapseki, Yenice ve Eceabat ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.
KIRKLARELİ'NİN DEMİRKÖY İLÇESİNDE DE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde yoğun kar yağışı  nedeniyle eğitime yarın, bir gün süreyle ara verildi. 
Demirköy Milli Eğitim Müdürü Oğuz Ak, olumsuz hava şartları ve yoğun  kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiğini söyledi.
Kararın Kaymakamlık tarafından alındığını ifade eden Ak, bölgede yoğun  kar yağışının etkisini sürdürdüğünü belirtti.
ATATÜRK HAVALİMANI'NDA 66 SEFER İPTAL EDİLDİ
Atatürk Havalimanı'nda THY, iç ve dış hatlarda toplam 66 seferini iptal etti. Uçaklara kalkıştan önce buzlanmayı önleyici De-Icing işlemi uygulandığı için uçak seferlerinde kısa süreli gecikmeler yaşandı. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise hava ulaşımının sorunsuz gerçekleştiği öğrenildi.
UÇAKLARA DE-ICING İŞLEMİ 
İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, Atatürk Havalimanı'nda uçaklar buzlanmaya karşı De-Icing işleminden geçiriliyor. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte, uçuş güvenliğinin aksamaması için, havalimanlarında uçakların gövdelerinin yanı sıra özellikle kuyruk ve kanatlarına 'De-Icing' denilen buzlanmaya karşı özel bir sıvı püskürtülüyor.
YURTTA HAVA DURUMU
Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz'in kıyı kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Çankırı, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Ankara'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Batı Karadeniz, Çankırı ile Ankara'nın doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz'in batı kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) olacağı bildirildi. 
 

Editör: MURAT ÖZER