Çin Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Saray Ticaret Danışmanı Peter Navarro’nun başkanlık seçimlerinde Trump’u yenmek için Beijing ile ABD'li Demokrat Parti arasında mutabakata varıldığı iddiasına sert tepki gösterdi. 

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian günlük basın toplantısında Navarro’nun iddialarını yanıtladı. 

Zhao, “Navarro’nun iddiaları tamamen asılsız. Yalan söylemeye alışık bu kişi, her yere ‘siyasi virüsler’ ve yalan haberler yaymaya çalışıyor. ABD yönetiminin COVID-19 salgını karşısında nasıl bir performans gösterdiğini en iyi bilen ABD halkıdır. Bunu uluslararası toplum da net bir şekilde görebiliyor. Navarro gibi insanları, sorumluluklarını başkalarına atmak gibi çirkin oyunları sonlandırmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sözcü Zhao ABD’de yapılacak başkanlık seçimleriyle ilgili olarak ise “Bunu birçok kez ifade ettik. Başkanlık seçimleri, ABD’nin iç işi ve biz buna ne ilgi duyarız, ne de karışırız” dedi.  Peter Navarro, açıklamasında, “Demokrat Parti ile Çin Komünist Partisi, Donald Trump’u yenmek için dava arkadaşlığına giriştiler ve bütün stratejileri, Çin Komünist Partisi tarafından yaratılan küresel pandemi nedeniyle bu yönetimi (Trump yönetimini) suçlamaya dayanıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Editör: MURAT ÖZER