KIRIKKALE'nin Keskin kazasındaki T Tipi Kapalı Hapishane'nde kararlı bulunan ve Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde rehabilitasyon gören Alaattin Çakıcı, bu sabaha karşı saat 05.00 sıralarında Sincan Kapalı Hapishane’ne nakledildi.
Alaattin Çakıcı’nın Kırıkkale’den bu sabah saat 05.00 sıralarında Sincan Kapalı Hapishane’ne gönderildiği öğrenildi. Çakıcı, 7 Haziran 2017 tarihinde Bolu F Tipi Hapishane'nden Keskin T Tipi Kapalı Hapishane'ne nakledildi. Bir müddet sonra sıhhat nedenleri sebebiyle Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde hazırlanan özel bir odaya nakledilerek burada tedavisi süren Alaattin Çakıcı’ya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştu.
SÜRESİZ SAĞLIK RAPORU OLAY OLMUŞTU
Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nce 22 Haziran'da hazırlanan ve Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen 'süresiz sağlık heyeti' raporunda, Alaattin Çakıcı'ya ziyaretçi hududunun kaldırılması istenmişti. Kırıkkale Şehir Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Tekin Akça ile 6 uzman doktorun imza attığı 'süresiz sağlık heyeti' raporunda Çakıcı'da 16 hastalığın olduğu, 6'sının ölümcül riziko taşıdığı belirtilerek şöyle denilmişti:
"Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü derecedeki akrabaları ve yakın arkadaşları ile haftanın 7 günü saat 09.00 ile 20.00 arasında hem sıhhati hem morali bu arada helalleşme açısından bu vakit dilimleri arasında, istediği isimlerle, kişi, sayı adeti koymadan, kendisi için bu ziyaretler hastalıklarının kontrol edilebilmesi için ve morali açısından yine hayata bağlayabilir. Yeniden de her şeyi Allah bilir. Odasında her türlü açık görüş yapabilir."
Yeniden o tarihte raporu hazırlayan doktorların isimleri de kaydedilerek, raporun Keskin T Tipi Hapishane Müdürlüğü ile Keskin T Tipi Hapishane Jandarma Bölük Komutanlığı'na gönderilmesi ile ilgili gereğinin yapılması istendi.
BAŞSAVCI, ŞEHİR SIHHAT MÜDÜRÜ VE BAŞHEKİM GÖREVLERİNDEN ALINMIŞTI
Kararlı Alaattin Çakıcı ile ilgili tertip eden 'müddetsiz sıhhat raporu'nun hemen peşinden o tarihlerde Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar görevden alındı. Daha sonra raporda imzası bulunan Kırıkkale Şehir Sağlık Müdürü Feramiş Ender Güngüneş ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Tekin Akça da Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alınarak haklarında tahkikat başlatıldı.

Kaynak: dha