Muğla'nın Bodrum ilçesindeki otluk ve makilik alanda yangın çıktı. Yangını söndürmek için ekipler çalışma başlattı.

Bodrum'un Dereköy Mahallesi'ndeki otluk ve makilik alanda, saat 15.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine ekipler söndürme çalışması başlattı.

HAVADAN MÜDAHALE

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki otluk ve makilik alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürdürülüyor. Orman ve itfaiye ekiplerince 3 arazöz ve 4 itfaiye aracıyla karadan, 1 helikopterle de havadan alevlere müdahale ediliyor. 

Başta turistik mahalle Gümüşlük olmak üzere gökyüzünü kaplayan dumanlar ise ilçe genelinden görülüyor. 

Dereköy Mahallesi'nin üst kısmında çıkan yangının şu an için yerleşim yerinde herhangi bir tehlike oluşturmadığı, bölgedeki arazinin çoğunlukla otluk alan olduğu belirtildi.

2 UÇAK DAHA KATILDI 

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki otluk ve makilik alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürdürülüyor. Orman ve itfaiye ekiplerince 3 arazöz ve 4 itfaiye aracıyla karadan, 1 helikopterle havadan yürütülen söndürme çalışmalarına, 2 uçak daha katıldı.

Havadan ve karadan çalışmalar aralıksız devam ediyor. 

ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE İLERLİYOR

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki otluk ve makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine doğru ilerlemeye başladı.

Yaklaşık 200 metre kadar yerleşim yerlerine yaklaşan yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahale sürüyor.

YERLEŞİM YERLERİNE 50 METRE MESAFEDE KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 5 Mahalleyi birbirine bağlayan Karakaya mevkisinde saat 15.00'te makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Karakaya mevkisinde başlayıp yerleşim yerlerinin bulunduğu Dereköy Mahallesi'ne sıçrayan yangına hava ve karadan müdahale edildi. 

Yerleşim yerlerini tehdit eden yangına bölgeye sevk edilen Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 30 arazöz Bodrum İtfaiye Müdürlüğüne bağlı 10 itfaiye aracı iş makinaları ve ve özel firmalara ait beton mikserleri müdahale etti.

Yerleşim yerlerine 50 metre kala yangın kontrol altına alınırken, rüzgarın etkisi ile Dereköy ve Peksimet mahallerine doğru ilerleyen yangına İspanya ve Rusya'ya ait iki uçak, Jandarma Komutanlığına bağlı 4 skorsky helikopteri, Orman Bölge Müdrülüğüne ait 1 helikopter olmak üzere 5 helikopter ile havadan müdahale edildi.

GECE GÖRÜŞLÜ 4 SKORSKY HELİKOPTER GECE BOYUNCA YANGINA MÜDAHALE ETTİ

Öte yandan, Karakaya mevkisinde devam eden yangına Jandarma Komutanlığına bağlı 4 skorsky helikopter dağlık ve engebeli alanda söndürme çalışmalarına destek verdi. Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait istanbul, İzmir ve Kayseri'den gelen ve Muğla'daki yangınlarda etkin rol oynayan 10 TOMA yerleşim yerlerinde acil önlem amaçlı konuşlandırıldı.

YANGINDA 15 ADET KAPLUMBAĞA KURTARILDI

Yangının etkili olduğu bölgelerde çalışmalara destek veren gönüllüler de yanan alanlarda bulunan hayvanları kurtarmak için seferber olundu. Yanan alanlarda 10 adet kaplumbağa sağ kuratılırken, alevlerin arasında kalan 4 kaplumbağanın ise öldüğü görüldü. Yangın çıkış noktası olan Karakaya ve Geriş mevkisinde devam eden yangının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

PAKDEMİRLİ: BODRUM'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla'nın Bodrum ilçesinin Dereköy Mahallesindeki yangınının kontrol altına alındığını duyurdu. Bakanı Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bodrum yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerine yer verdi. 

Editör: MURAT ÖZER