Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'kontrollü normalleşme' sürecinde illere göre, haftalık koronavirüs vaka sayısı haritasını paylaştı. Geçen hafta 100 bin nüfusta vaka sayısı 119,28 olan Konya'da bu rakam, 6 Mart itibarıyla 150,98 olarak gerçekleşti. Aksaray'da rakam, 123,08’den 140,89’a yükselirken, Karaman'da ise 64,76’dan 55,31’e geriledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'daki hesabından il il 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarının yer aldığı güncel haritayı paylaştı. Buna göre, geçen haftaya oranla Konya ve Aksaray’da vaka sayılarında artış olurken, Karaman’da ise düşüş gözlendi.

Son koronavirüs haritasına göre, geçen hafta 100 bin nüfusta vaka sayısı 119,28 olan Konya'da bu rakam, 6 Mart itibarıyla 150,98 olarak gerçekleşti. Aksaray'da rakam, 123,08’den 140,89’a yükselirken, Karaman'da ise 64,76’dan 55,31’e geriledi.

KIRMIZI KATEGORİDEKİ KONYA'DA, 'KISITLAMASIZ CUMARTESİ' YOĞUNLUĞU

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı tabloya göre, 'çok yüksek riskli' il olarak kırmızı kategoride yer alan Konya’da, kısıtlama uygulanmayan ilk cumartesi cadde ve sokaklar, hava da sıcak olunca kalabalıklaştı. Maske ve mesafe kuralları hiçe sayıldı.

Sağlık Bakanlığı'nca vaka sayısına göre açıklanan haritada, 'çok yüksek riskli' il olarak kırmızı kategoride bulunan Konya’da, kademeli normalleşme ile kısıtlamanın kaldırıldığı ilk cumartesi günü cadde ve sokaklarda yoğunluk oluştu. Kentte hava sıcaklığının da artmasıyla koronavirüs tedbirleri unutuldu. Cadde ve sokakların kalabalıklaştığı kentte, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadı. Kentin işlek noktalarından Alaaddin Bulvarı ve Alaaddin Tepesi Parkı'nın da kalabalık olduğu gözlendi. 

Editör: MURAT ÖZER