BURSA’da kendisine ait salonda karate eğitimi verdiği S.A. (9) isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen karate hocası O.N.A.'nın (54) yargılanmasına başlandı. İle ilgili 32 seneye kadar hapis cezası istenen tutuklu maznun O.N.A. yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.
Merkez Yıldırım kazasında geçen Ocak ayında olan olayda, ilkokul talebesi S.A., arkadaşlarına, karate hocası O.N.A.'nın karate salonunda kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. S.A.'nın arkadaşları, vaziyeti kızın annesine bildirdi. Bir müddet önce eşinden boşanan S.A.'nın annesi A.B., Cumhuriyet Savcılığı'na suç ilanında bulundu. Polis tarafından gözaltına alınan O.N.A. suçlamaları kabul etmedi. Mahkemeye çıkartılan 4 çocuk babası O.N.A. gözaltına alındı.
Savcılık soruşturması neticeninde ile ilgili Bursa 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplamda 32 seneye kadar hapis istenen O.N.A.'nın yargılanmasına başlandı. Çıktığı ilk duruşmada yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen O.N.A., "Talebem, annesi ile karate öğrenmek için salonuma geldi. Kendisini diğer talebeler gibi kabul ettim. S.A. haftanın üç günü karate eğitimi alırken eşinden boşanan annesi ise salona gelip benimle yakınlık kurmak istiyordu. Bunu fark ettim. Evli olduğum için ondan uzak durdum. Sonra bana böyle bir suçlama istikametlettiler. Kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" diye konuştu.
Kızı S.A.'yı getirmediği duruşmada ifade veren anne A.B. ise "Çocuğum bana yaşadıklarını anlatmadı. Yalnız karate kursuna gitmek istemediğini söylüyordu. Olayı öğrenince yakıntıcı oldum. O.N.A.'nın söylediği gibi kendisine netlikle alaka duymadım, yakınlık kurmak istemedim. Yalan söylüyor. Cezalandırılmasını istiyorum" dedi.
Duruşma, eksik evrakın beklenmesi ve S.A.'nın bir sonraki duruşmada dinlenmesi için ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kaynak: dha